Svečlja objavio papir koji, po njemu, povezuje Vojsku Srbije s Banjskom, Beograd demantuje 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja je danas, povodom oružanog sukoba Srba i kosovske policije u Banjskoj, objavio papir koji je, po njemu, potvrda koju je Vojska Srbije dala grupi povodom predaje bacača granata, a što je zvanični Beograd demantovao.

Svečlja je na Fejsbuku pokazao papir koji je, kako je rekao u opisu objave, potvrda koju je Vojska Srbije dala grupi o predaji bacača granata, a policija ga je zaplenila istog dana, piše KoSSev.


Taj portal piše da je Svećlja predstavio papir koji liči na listu pakovanja iz sanduka, odnosno navodni dokument koji je izdat sa štoka vojske sa oznakama M93.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je danas to negirao i odbacio, kao i sve ranije navode Svečlje o oružanom sukobu Srba i policije Kosova, u nedelju ujutro kod Banjske.

Svečlja je objavio i da je među ubijenima kod sela Banjska i B.M. koji je, po njegovim rečima, 2013. prilikom posete Aleksandra Vulina bio jedan od njegovih telohranitelja.

„Juče smo kroz video-snimke bili svedoci prisustva glavnog kriminalca i vođe terorističke akcije Milana Radoičića“ napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Ocenio je da to „dokazuje da je država Srbija u potpunosti uključena“ u taj, kako je kazao“ teroristički napad sa ciljem destabilizacije Kosova“.

Petković je u saopštenju izjave i objave Svečlje nazvao „lažima“, te naveo da je „potpuna neistina“ da su u sukobu u Banjskoj učestvovali Srbi iz centrale Srbije.

„Već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina“, kazao je Petković.

Ocenio je da je namera Svečlje „da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja“ koja je, kako je naveo, “ svojom antisrpskom politikom proizveo (premijer Kosova) Aljbin Kurti“.

Petković je negirao da je papir koji je, kako je kazao, Svečlja objavio „nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske“.

Dodao je da „to nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva“, već je reč o „običnom tehničkom listu“ i kako je naveo, “ nije nikakav revers o zaduženju sredstva“.

„To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obmanjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove ‘lista pakovanja’ „, kazao je on.

Prema njegovim rečima, ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva „i nije nikakav revers o zaduženju sredstva“.

„Isto je tako Svečlja lagao za preminulog Srbina u Novom Pazaru, da je Milan Radoičić smešten na VMA (u Beogradu), da je u Banjskoj zaplenio navodno vozilo Žandarmerije“, rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari