Svečlja: Svi koji su učestvovali u zločinima tokom rata na Kosovu moraju da odgovaraju 1Foto: printscreen / N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je, povodom jutrošnjeg hapšenja Dragiše Milenkovića iz Gračanice, da „svi učesnici u zločinima tokom rata na Kosovu moraju da odgovaraju“.

„Učesnici stravičnih zločina tokom rata na Kosovu moraju da odgovaraju. Kada je reč o osobi koja je danas uhapšena u Gračanici, trajao je dug istražni rad iz kojeg je prikupljeno dovoljno dokaza za postojanje sumnje za učešće u zločinima tokom rata.“, napisao je Svečlja na Fejsbuku, prenosi Kosovo online.

Naveo je da je MIlenković je bio upravnik zatvora, a da se sumnja da je „vršio torturu nad zatvorenim Albanicma“.

„U svojstvu upravnika zatvora u Prištini, a odvojeno od Prištine, konkretno u zatvoru u Lipljanu, u tom periodu, na sistematski način, sumnja se da je vršio torturu i nehumano nasilje nad zatvorenicima Albancima, u saradnji sa drugim licima. Prilikom provera i pretresa u stanu osumnjičenog, pronađeno je i oduzeto nelegalno oružje“, napisao je Svečlja.

On je čestitao Kosovskoj policiji na obavljenom zadatku.

„Koliko god godina da je prošlo, zlostavljanje i mučenje iz tih godina ne može proći nekažnjeno. Odgovorni moraju biti izvedeni pred lice pravde“, dodao je Svečlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari