Sveštenici SPC: Živimo u diktaturi, to mora da se menja

Protojereji Miomir Jevtić i Bogosav Stanković redovni učesnici protesta u Nišu

Ostavite komentar


  1. Svaka cast ovim hrabrim ljudima.Ne boje se da kazu istinu iako su iz malog mesta.To su oni retki koji postuju svoj narod i Boga.

      1. u kome je pre masovnog iseljavanja živelo oko 300000 stanovnika može da se nazove velikim gradom onda moram da te obavestim da ovi sveštenici nisu nišlije, dolaze iz Aleksinca na proteste. Aleksinac je daleko od velikog grada.

    1. Dobro si rekao botino,
      Irinej je Parti (SNS)jarh
      i treba ga svakako menjati jer ne sluzi Bogu i narodu vec sluzu Vucicu.
      Ova dva svestenika izlaze na proteste sa svojom narodom i treba im odati priznanje za hrabrost u ovim mucnim vremenima!

    2. Patrijarh Irinej je zadovoljan, umivenim radikalom,A.Vucicem. Da nije tako ne bi sa njim obilazio okolne zemlje, poput Banja Luke u BiH.. i sl.
      To se naziva patriotizmom. .

    3. A da su za Vucica, bilo bi „Evo, i crkva ga podrzava“. Patrijarha je izabrao Sabor, tj. episkopi. Ovi svestenici nemaju pravo glasa kada je izbor patrijarha u pitanju. Glasaju na drzavnim izborima, kao i svi mi. Kao po obicaju, nemate pojma.

    4. Patrijarh se ne menja. Postoji jedna izreka, koja glasi: ,,patrijah se truje ili štuje“

      1. Kakvo je ekonomsko stanje medju svestenstvom SPC, mnogi bi bili za ovu prvu verziju..

  2. Zaslužuju iskreno poštovanje za dostojanstvenost i hrabrost. Bude li ih SPC zbog ovoga na bilo koji način kaznila, daće sebi samo još jedan autogol. Narod neće zaboraviti kako se crkva nedolično ponela u slučajevima Pahomija, Kačavende, Filareta………

  3. Srbija živi u lancima SPC koja se sve vise,gledajuci svoje interese,meša u politički život.Kad djeca ginu za svoju državu, oni vredno rade i zaradjuju.Pogledajte samo vozni park ispred SPC kad se odrzava sabor.

    1. A ti zamišljaš sveštenika koji je odrpan i ide peške ili trotinetom? Ti bi da voziš auto a on treba celu parohiju da obiđe peške? Setimo se reči patrijarha Pavla: “Biće nam bolje kada mi budemo bolji”. Dakle, mi treba da budemo bolji, a ne da gledamo tuđe automobile. Od toga nikome neće biti bolje.

      1. Ja sam direktor jedne bolnice i manje sam postovan i uvazavan od najobicnijeg svestenika! A o audiju ili BMW-u…mogu da sanjam.

        1. To što nisi poštovan je tvoj problem i sigurno ima razloga za to a nisam siguran da ideš autobusom na posao ili voziš neki loš automobil!

  4. Ima tu honorarne Matematike
    1500 dinara po izlasku svake subote mesecno je cetri subote po dva popa to je lepa para a transparent se naplacuje ekstra
    Vucic placa paušalno manje
    I to ne redovno

  5. Diktator sto nije kao kod ostalih u svetu da placate PDV na vase “ racune „.
    Krsili su svi pa cak I ustav.

  6. Dosijea nisu otvorena, verske zajednice su pune saradnika BIA, takvi mogu da kazne ovu dvojicu koji su uz narod.

  7. Svaka čast ljudi. U ovom mraku, jednoumlju i međ sveštenicima koji se plaše, vi ste pravi hrabri hrišćani i građani i bićete zapamćeni po dobru u ovom mračnom vremenu.

  8. Ovo nisu sveštena lica ovaj Miodrag zvani Mića prevara, je na konto crkve iskukao od raznih vlasnika stovarišta građevinskog materijala,građevinski materijal i sebi napravio u centru Aleksinca nadgradnju preko cele dužine zgrade cca 250m2 i on će nešto da priča da se žali najuren iz crkve pa radio na crno ljudima stavljao vodicu za slave a nije bio pop čitaj raščinjen

  9. Očekujem da ovi „plišani revolucionari“ angažuju ova dva sveštena lica i da, pored svih „novina“, osnuju i novu „crkvu“?! To bi bilo u duhu ovih „revolucionarnih“ promena. Inače, stalno se tvrdi, posebno od ultranaprednih delova demonstranata, kako je SPC ispostava aktuelnih vlastodržaca, tako da će uz ova dva „poštena popa“, poput montenegrina, moći da pariraju „recidivima prošlosti“, koji se voze u skupim kolima.

    1. Znači SPC je, Zorane po tvom komentaru, formirala ova sadašnja vlast i SPC radi za njih? Isus je sišao na zemlju i formirao crkvu da bi 2000 godina čekala Vučića i sad samo njemu služila?!? Kad Vučić ode jer zatvara ciklus Isus opet silazi na zemlju.i dolazi kraj sveta! Zorane ti si genije!

      1. Ne mogu da verujem da ništa niste shvatili?! Imam utisak kao da niste ni pročitali moj komentar, ali ste mi, ipak, replicirali?! Gospodjo, IRONIJA ili SARKAZAM, da li ste čuli za to?

  10. U Skupsinu Opstinu Pozega upao UBPOK. Uprava za organizovani kriminal danima ceslja poslovanje opstinskih vlasti. Da li ce od ovog stvarno biti nesto ili je I ovo samo jos jedna reklama za Vucica videcemo. Ali Pozegom vlada jedna bagra lopovska…nepismena…..

  11. Ko je ovde naivan? A ko demagog? Ovo je školski i istorijski srpski primer: “ Jedan sin u četnike, drugi u partizane, pa onaj koji pobedi spašava onog drugog.
    Religija hrišćanska postoji više od dva milenijuma i postojaže dok je veka i sveta. Svi treba da se zapitamo koliko se u proteklih 2000 g. na ovoj planeti promenilo režima i ideologija? A samo večno opstaje crkva i religija uopšte. Jer, nije uzaludna ona misao iz jevanđelja: “ Budite mudri kao zmije, a spolja izgledajte bezazleno kao golubovi.“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.