Svilanović glavni savetnik vlade Krivokapića 1Foto: FoNet/ RCC

Bivši generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju i nekadašnji ministar spoljnih poslova Državne zajednice Srbija i Crna Gora Goran Svilanović glavni savetnik je Vlade Zdravka Krivokapića za ekonomske reforme i evropske integracije, saznaje Pobjeda.

Svilanović lično ne savetuje Krivokapića, već je u timu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koga, kako tvrde izvori Pobjede iz parlamentarne većine, savetuje za ključna pitanja ekonomskih reformi i evropskih integracija. Svilanović je u izjavi za Pobjedu potvrdio da savetuje Vladu premijera Krovokapića.

“To nije ništa neobično, Crna Gora je od svih država regiona najdalje odmakla u evropskim integracijama”, naveo je Svilanović i precizirao da je u Crnoj Gori u tom svojstvu bio već dva puta. On je rekao da Vladu savetuje do 15. maja i da ga očekuje još jedan odlazak u Podgoricu.

“Ne savetujem lično premijera Krivokapića, već radim sa ministrom finansija Spajićem i to samo u onom delu koji se tiče evrointegracija”, rekao je Svilanović.

I Ratković savetnik

Vladu Zdravka Krivokapića, osim Gorana Svilanovića, prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, savetuje i Jovan Ratković, član Predsedništva Socijaldemokratke stranke bivšeg srpskog predsednika Borisa Tadića.

Prema navodima izvora Pobede, Ratković se sreo u januaru sa premijerom Krivokapićem i od tada traje njegov angažman, kada je nastala njihova zajednička fotografija. Ratković je bivši koordinator Pakta stabilnosti za Jugoslaviju i radi kao konsultant za više evropskih nevladinih organizacija. Pobjeda tvrdi da je blizak i sa Mlađanom Đorđevićem, bivšim savetnikom Borisa Tadića koji takođe ima zajedničke fotografije sa Krivokapićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari