Tači dobio čestitku od Trampa povodom 12. godišnjice nezavisnosti Kosova 1Hašim Tači Foto: EPA/TOMAS KOVACS

Predsednik Kosova Hašim Tači objavio je danas čestitku koju je povodom 12. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova dobio od predsednika SAD Donalda Trampa.

U pismu koje je Tači objavio na Tviteru, Tramp je Kosovu poželeo „sreću u narednim godinama dok se usredsređuje na normalizaciju odnosa sa Srbijom, jačanje vladavine prava i stvaranje uslova za živ rast privatnog sektora“.

Izgrađene su čvrste veze SAD i Kosova „zajedničkom posvećenošću za razvoj Kosova kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske zemlje“, navodi se u pismu.

„Čestitamo Kosovu na njegovim demokratskim izborima u oktobru i radujemo se njegovom nastavku napora za unapređenje mira, pravde, prosperiteta za narod Kosova i šire oblasti Zapadnog Balkana“, dodao je Tramp.

U zaključku se kaže da je „budućnost Kosova svetla i da SAD ostaju posvećene snažnom bilateralnom odnosu, podržanom vrednim radom dinamičnog stanovništva i daljoj posvećenosti zajedničkim vrednostima“.

Tači je u svojoj poruci rekao da „visoko ceni“ inspirativnu čestitku predsednika SAD i da će biti „zauvek zahvalan“ Americi i predsedniku SAD za ogromno vođstvo i podršku Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari