Tači: Pripajanjem Preševa, Medveđe i Bujanovca brišemo srpski san

Ostavite komentar


  1. Politički apetiti su neukrotivi. Počelo je sa Kosovo-republika, došlo do širenja teritorije. Istorija na zaista učui da ničemu ne može da nas nauči. Do juče su to isti htele Srpske vlasti, a i Hrvatske, onako pizdalje (Herceg-Bosna). Na svetu skoro da nema države koja obuhvata sav etnikum u svojim granicama. Pa, iako su nekada ratovale, dobro se opekle i shvatile da je šaranje granica opasno po narod (za njih manje važno), ali i za vlast (za njih mnogo važno). Dakle, Tači, smiri se, dosta je bilo nesreće, pogibije i isterivanja nedužnog sveta sa kućnog praga. Pokaži na svom primeru da i jedan balkanski političar može da bude, bar malo, razman i human. ko možeš, bilo bi lepo i plemenito. ima mnogo neagrisivnih, a pametnih načina da se poboljša život svima, bez obzira na nacionalnost u ovom delu Srbije. Običnim Albancima, Srbima, Romima… nije dobro. Svi su žrtve tranzicije i nakaradno shvaćenog nacaionalizma. Siguran i pristojan posao i hleb za sve – to su nasušna pitanja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.