Tači: Realna mogućnost ujedinjenja Preševske doline sa Kosovom

Ostavite komentar


  1. Realno bi bilo da se izvrši popis u Preševskoj dolini stvarnog stanovništva, onih koji tamo žive svih sedam dna u nedelji, da saznamo gde su većinski albanci, a gde nisu, ali njihova glad za otimanjem tuđeg još uvek je žestoka.

    1. Realan popis tamosnjeg stanovnistva je nemoguc jer drzava Srbija nema dovoljnu kontrolu tih lokalnih samouprava. Ako i dodje do nekakvog razgranicenja, autoput mora ostati u Srbiji sve do granice sa Makedonijom.

      1. Do Egejskog Mora treba biti??? To zahtevali i Jovan Cvijić, Ivo Andrić (Nobelovac), Vasa Čubrilović i puno njih, ali zato svaka susedna država kroz Srbiju će imati svoj Autoput. Kakav absurd?
        Jel je Nemačka nakon drugog svetskog rata (izgubila rat), postavila takve uslove Evropi, koju infrastruktura treba njoj po Evropi. Oni su veoma brzo shvatili da glavom kroz zid se ne može…

        1. @autoput

          Na cemu ste vi aljbanske patriljote? Vesele cigare iz domaje Albanije ili nesto jace je u pitanju?

    2. Prica predsednika Kosova, Hashim Thaci-ja o Presevskoj dolini (Presevo,Medvedja,Bujanovac) na jugu Srbije se poklapa sa slicnom pricom o ZSO (zajednici srpskih opstina) na Kosovu, lansiranoj od
      strane AV i njemu bliskog SPS odn Dacica..Po mentalitetu blizi su albancima oni iz izmisljene ZSO na Kosovu nego sto su to albanci iz Presevske doline u odnosu na lokalne srbe u tome regionu.

  2. Samo kako da to izvedeš a da rata ne bude, ili si se ponovo zaželeo krvi, pa bi po svaku cenu hteo da ostvariš svoje ambicije,

  3. Realno bi bilo da se izvrši popis u Preševskoj dolini stvarnog stanovništva, onih koji tamo žive svih sedam dna u nedelji, da saznamo gde su većinski albanci, a gde nisu,

  4. Sto je babi milo to joj se i snilo. I mi bismo zeleli sever Kosova i Republiku Srpsku.

  5. Tači spinuje za svoje potrebe.
    Uvalio se sa onom pričom o razgraničenju, pa sad pokušava dolivanjem ulja na vatru da se nekako izvuče. Kad zagusti da kaže, OK, evo odustajemo od Preševa. Da se Vlasi ne sete.
    Jer on zna da je to taman toliko realno, kao i da on bude sledeći švedski kralj.

  6. Hoće li mu neko javiti da ih u Medveđi nema ni četvrtina ili će hiljadu puta ponovljena laž postati istina? A ovi naši samo neka ćute.

  7. Ako se i razmotri „administrativna prekompozicija Srbije“, kako bi mi nazvali promenu granice pokrajine, Medveđa tu nema šta da traži, jer Srbi čine preko 80% stanovništva (par sela uz granicu, uklj. Sijarinu, imaju premalo stanovnika i upućeni su ekonomski na banju i Medveđu). Kod Bujanovca i Preševa je druga priča, ali svakako se dolina najvećim delom mora zadržati zbog pruge i autoputa – samo Preševo i sela do Bujanovca, bez samog mesta, a time je uključeno skoro 90% Albanaca u te tri opštine.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.