Tačijev savetnik: Ministarka pravde nije pročitala Ustav Kosova 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju optužila je kosovskog predsednika Hašima Tačija da održava sastanke u ime Kosova, a da za to nema mandat po ustavu koji je usvojila Skupština.

„Ovo je politički kraj Tačija, on nije uspeo da upozna predsednika Donalda Trumpa i njegovog portparola „, rekla je ona za T7, piše Gazeta.

Hadžiju je istakla da „ni teritorijalna razmena, ni Zajednica srpskih opština neće proći“, i da „uprkos pregovorima koje Tači sada može dogovoriti, imamo vladu koja neće dozvoliti potpisivanje sporazuma na štetu Kosova“.

Kosovo Online podseća da je predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je u ponedejak uveče da se u Beloj kući sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na poziv specijalnog izaslanika za dijalog Ričarda Grenela, koji je bio prisutan i kod savetnika za nacionalnu bezbednost Roberta O’Brajana.

Tačijev savetnik: Hadžiju nije pročitala Ustav Kosova

Politički savetnik predsednika Kosova Adilj Behramaj ocenio je da je tvrdnja ministarke pravde Aljbuljene Hadžiju, koja je optužila Hašima Tačija da održava sastanke u ime Kosova bez ustavnog mandata, profesionalna mizerija koja pokazuje nepoznavanje Ustava Kosova.

Prema rečima Behramaju, ti neiskusni ministri koji kontaminiraju javnost izvukli bi se ako jednostavno odluče da pročitaju Ustav Kosova.

„Ne postoji veća profesionalna mizerija od one kada političar, kojem se čak i desilo da bude ministar pravde, pokaže neznanje ustava i uz to se ponosi svojim glupostima. Bolno je videti nivo mediokriteta Aljbuljene Hadžiju, prema kojoj je predsedniku potreban mandat Skupštine za održavanje sastanaka u ime Kosova. Čak i za sastanke u Beloj kući“, napisao je, između ostalog, Behramaj.

Hadžiju je reagovala na posetu Tačija Sjedinjenim Američkim Državama gde je imao sastanke sa visokim predstavnicima SAD.

„Ovo nije prvi put da je u tajnosti išao sa Kosova na takve sastanke bez ustavnog mandata, bez mandata Skupštine“, rekla je Hadžiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari