Tadić: Nakon tragičnog iskustva sa ubistvom Olivera Ivanovića, Pink opet emituje istu vrstu propagandnih filmova 1foto FoNet Milica Vučković

Emitovanje ovog kratkog, opasno huškačkog filma u dnevniku Pinka jasno još jednom poručuje da Vučićev režim ne može da opstaje bez nabijanja agresije u društvu i podele na izdajnike i patriote. Trube devedesetih ponovo zatrube kada god se režim, potekao iz te tragične decenije, oseti ugroženo, rekao je za list Danas Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije, reagujući na film Tome Lovrekovića „Situacija“, koji je večeras pušten na TV Pinku.

Tadić je naveo da ovom režimu nije ni u interesu, niti je u stanju da izgradi bilo kakvo pomirenje u društvu, već samo sukobe i podele sa nesagledivim posledicama, koji mogu da eksplodiraju na najzloćudniji način i ugroze budućnost Srbije.

– Ako Vučić misli da mu pobeda na predsedničkim izborima daje za pravo da širi laži i da ovako demagoški blati svoje političke protivnike, pa čak i svoje koalicione partnere, onda je veoma pogrešio, ne zemlju u kojoj živi, već i planetu. I kad tad će i njemu to biti jasno. A potpuno je neverovatno da Pink nakon tragičnog iskustva sa ubistvom Olivera Ivanovića, ponovo na isti način emituje istu vrstu propagandnih filmova. Za sve posledice takve propagande jednog dana i mediji koji su u tome učestvovali će morati da snose odgovornost. Ne samo za zloupotrebu frekvencija sa nacionalnim pokrivanjem, već zbog tragičnih posledica do kojih je ta zloupotreba dovodila, rekao je Boris Tadić.

On je dodao da ovakvi filmovi proizvode nepomirljive podele, direktno crtaju metu na čelu političkih protivnika ovog režima i kreiraju opasne sukobe u društvu za sve, a pogotovo za one koji misle da je vlast večna.

– A sto se tiče autora, posebno je jeziv način na koji ovaj režim sve vreme upotrebljava ljude očigledno krhke mentalne strukture. To su u istoriji radili samo najgori režimi i iako se u ovom filmu predstavlja kao “vuk samotnjak”, nažalost u istoriji Vučić nije ni malo usamljen u upotrebi ovakvih metoda, zaključio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari