Tadić nije pao sa vlasti zbog hapšenja ratnih zločinaca

Sagovornici Danasa o tome koliku je političku cenu platio bivši predsednik Srbije, zbog izručenja Ratka Mladića i Radovana Karadžića Haškom tribunalu

Ostavite komentar


  1. Suvu istinu doduše u najkraćim crtama app Tadićeve greške sa skraćivanjem mandata,“pecanje“na iluziju Rakića i klape iz kabineta o dvopartijskoj Srbiji…koaliciji DS i SNS su sagovornici u tekstu naveli.Istina je i da se Dačić snažno borio da koalicija DS i SPS nastavi,Tadić je to rasturio pod snažnim uticajem ljudi iz svog kabineta a ne DS,gde su sada svi ti opskurni mediokriteti…šta je ostalo od države…kolika je propast???To je odgovornost Tadića,Rakića,Krstića,Đilasa/vodio izborni štab tada/,Mlađe i Joce..Jessy..,Šapić takođe,ima ta lista upropastotelja ne samo DS nego vrlo štedro države!!!Red je da se ta fama razveje i otkrije sve

  2. Tadic je pao zbog nastavka Titove politike unisti Srbe i sve srpsko,sto vidimo i iz pisanja Gdje.Turajlic koja je na istim putu.

  3. Vesna Pešić je konačno našla krivca. Samo da nije slučajno ona bilo šta doprinela.

  4. Pa nije zbog toga Pao sa Vlasti
    Al Hapšenjem Mladica fakticki je Priznao Genicid u Srebrenici
    Nazalost

  5. Ko imalo prati politiku zna, da je Tadić izgubio izbore , jer za razliku od Vučića, nije hteo da preda Kosovo. Ovi vajni analitičari, trebalo bi da se sete priča o džakovima navodno falsifikovanih izbornih listića, činjenice da je Brisel, par sati do završetka izbora objavio pobedu Tome Nikolića, itd.

  6. Tadićev mandat pada u vreme velike ekonomske krize, na koju on nije mogao bitnije da utiče, ali i velikih političkih grešaka kao što je saradnja sa nereformisanim SPS-om.

  7. Nemoguće je sve komentarisati, ja ću pokušati da komentarišem izjavu prof Srbijanke Turajlić.
    Ona tvrdi da je bilo moguće rešiti problem nacionalizma i popularnosti ratnih zločinaca, otvaranjem teme devedesetih.
    To je toliko naivno i nerealno, da ne mogu verovati u ozbiljnost te izjave.
    Temu devedesetih pokušali su otvarati nnogi, a među njima je i Boris Tadić, ali nikada većinska Srbija nije imala sluha za sučeljavanje sa devedesetim i stranke tog režima su imale većinsku podršku, DOS je bio podeljen u tom smislu, DS u vreme Tadića je morao praviti kompromise, ako je želeo biti na vlasti.
    Učinio je mnogo, završili su saradnju sa Tribunalom, usvojili Rezoluciju o Srebrenici, uspostavili solidnu saradnju sa susedima, osudili politiku eevedesetih.

  8. Jeste strašna svaka pretnja, ali gde su ove dušebrižnici kad se sžič e ili gore pretnje upućuju Vučiću? Mora da im admi istratori „ukidaju“ kolumne i komentare.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.