Tadić o obeležavanju Oluje: Vučić obećava da se Srbija više neće izvinjavati, ali da će umesto toga klečati

Bivši predsednik o govoru aktuelnog šefa države na događaju u Novom Sadu

Ostavite komentar


  1. A sta ima ovaj da kaze!? Pa i on je bio predsednik i sta je uradio dobro:Od sela napravio opstine, poceo je bio da cepa Srbiju. Pitam se kad je bio tako dobar sto se nije vratio u svoj rodni kraj i tamo kandidovao za neku funkciju!? Da je ostao u Bosni niko nebi znao ni da postojis, naravno osim sluzbenika u maticnom uredu.

  2. Razumem i delim negativne emocije prema Prvorodjenom. Ali, ljudi, ako nas te emocije sprece da se secamo genocida izvrsenog nad nama, onda za nas nema buducnosti. Broj srpskih zrtava ce rasti sve dok ne pocnemo da ih prebrojavamo, da ih se secamo, i da kaznjavamo pocinioce.

  3. Tadicu, kako te nije sramota da se pojavljujes u javnosti? Ti si se odavno pokazao koliko si nesposoban? Uz pomoc tebe, imamo danasnju situaciju? SPS da ti je zauvek zahvalan.

  4. Ovaj je prvi koji je od dogadjaja napravio spektakl i reality. Sve im je fora . Nema ništa što su uradili a da iza nije namera da se ogrebu za nešto . Pare ili rejting . Ali šta ćeš narod voli to . Jednom rečju svetina

  5. Kazi prostim jezikom da je to foliranje i pokusaj da se prikaze kao patriota i rodoljub i da hoce to da proda narodu jer ide velika kriza a mi u dugovima preko glave.Jednostavno nemaju sta da ponude masama.

  6. VA će ući u istoriju tu nema dileme ali kao neko ko je uništio Srbiju i srpski narod

  7. Koje si ti zlo naneo ovom jadnom narodu i Srbiji,sram te bilo Tadicu hujo jedna.

  8. Da si ostao jos koju godinu na vlasti, gospodine Tadicu Srbija bi sigurno i klecala. Ovako ostaje ti samo da blatis boljeg od sebe.

  9. Vučić sve vreme pere svoju i biografije „saboraca“ iz toga vremena!
    Hrvatski državni vrh, pak, slavi ono što su mu u nasleđe ostavili isti.
    Tako, i jedni i drugi krenuće u budućnost sa nekih drugih prostora!

  10. Ni Tadic ne pravi analizu uzroka Bljeska i Oluje. Samo posledica, a nisu ni u tome tako razliciti

  11. Ne znam Tadicu sta da ti kazem. Ovi penzosi imam osecaj kao da im neko stavlja nesto u vodu za ogranicenje rasmisljanja posto im cinjenice nisu ni malo bitne. Bukvalno treba da cekamo da Vucko ode u penziju i tek onda ce nesto moci, dotle……

  12. Kako pravo ima da komentariše Tadić koji je za vrijeme vlasti samo krao i povlađivao svima. Sramno

  13. Tadicu, nisi otisaou Knin posto nisio otisaobu Jasenovac da se tamo izvinjavas onima koji su napravili genocid nad Srbima

  14. Čovek koji je poražen od Tomislava Nikolića trebalo bi da nas poštedi bilo kakvih komentara.

  15. Nemoj ti koji si priznao genocid u Srebrenici da pričaš o našem narodu. Sramoto Srbije

  16. Vucic nastavlja tradiciju svog politickog oca Seselja. Njegov politicki uspon se zasniva na konstantnoj mrznji i demagogiji. Srbija ce godinama placati visoku cenu za davanje kompletne vlasti takvom manipulatoru.

  17. Godišnjica obeležavanja „Oluje“ je obeležavana i pre Vučića, a obeležavaće se i posle njega. Političari nisu bili mudri da spreče egzodus. Sa retorikom Karlobag-Virovitica-Banija-Kordun, sigurno se nije moglo sprečiti. Možda je to moglo za vreme „krstaških“ ratova, ali pred 21. Vek, sigurno ne.

  18. Bravo Borise, skenirali ste ga kao konzilij“…
    Ne trudi se on da uđe u istoriju nego ima ogroman strah od dana „D“ u vezi KiM koji mu se bliži…potpuno je kontradiktoran u svakoj rečenici…Žao mi je privedenih“ izbeglica u desetinama autobusa…’JADIKALSKI poznato i viđeno.

  19. Da li je Predsednik Vlade Hrvatske cuo naredbu koju je Tudjan dao generalima za napad i operaciju oluja .Ako nije cuo , neka je poslusa.
    Srbi su spasili 500 americkih pilota u -II- sv.ratu, a oni se oduzuju tako sto njihovi potpmci bombarduju i proteruju Srbe .Toliko o moralu amerikanaca .

  20. Tadić mi se nikada nije dopadao ali je ,nažalost ,u pravu. Srbija potpuno u kandžama prevaranata i psihopata.

  21. Uostalom, što je i on, Vučić, čekao 10 godina da učini ovo što je sada učinio. Znači, i sam je ćutao a danas druge optužuje za to. Naravno da to nije istina i da niko nije ćutao i pravdao zločine samo naš vrli Presednik to namerno ili slučajno zaboravlja. Nije to za njega ništa neobično jer se radi o veštom manipulatoru i patološkom lažovu.

  22. Тадићу, ко те не зна па и да ти поверује нешто…ко није живео под твојом власти…извињавао си се усташама што су моји кућу запалили, кућу мог деде, мог оца…Марш бре

  23. Nismo mi bili ni živi dok vučić nije došao na vlast. Ko je dao podršku milošević nego oni radikali(sns), a sad nešto glume. Ko je imao cilja veliku Stbiju(radikali). Oni su pomogli tom narodu da im se desi to što se desilo. Ne branim hrvate i oni su mnogo krivi jer su pošli za tudjmanom, on je veliko zlo.

  24. A u cemu si ti prvi? Upropastio si zemlju doveo nas do prosjackog stapa. I zato Tadicu umukni sad i za sva vremena.

  25. Vučić je ipak državnik na spram Tadića. Tadića se stideo svaki normalan gradjanim Srbije. Uostalom pokazao se i kamo sreće da se nikad nije desio.

  26. Nije se Srbija izvinjavala, nego ON. On misli da je ON=Srbija. Posle njega stvarno neće postojati ni Srbija. Celu će opljačkati i uništiti BRATIJA.

  27. Gospodine , bivši predsedniče , ti si svoje.rekao a narod na poslednjim izborima takođe . Primaj svoju penziju i nikome više ne drži predavanje jer te više niko ne sluša .

  28. Radikali su okrenuli glavu pred izbeglicama, koje je Milosevic zaustavio na putu! Vucica i Seselja nije niko video na velikom protestu koji i organizivao Djindjic!

  29. Tadić je svoje odglumio u jednom neuspešnom filmu, a svoje frustracije može da leči samo na ovaj način. Ono što je sigurno to je da ga nećemo gledati u nekom drugom filmu, bar ne u Srbiji.

  30. To si ti klecao i izvinjavao si se naneo si veliku i nepopravljivu stetu Srbiji

  31. Tadić…..jedan pravi kulturan predsednik i gospodin i sa njim se ne mogu drugi uporedjivati….žao mi je što uši drugih to ne žele čuti.Sory!

  32. Pa valjda je nešto 1991. prethodilo Oluji? Ili Srbi po običaju pate od amnezije.

  33. Tadic je ko Hilari Klinton, izgubio izbore od klovna a ne pada mu na pamet da se zapita zasto. Nema introspekcije ni za lek.

  34. Kako te bre vise nije sramota da se oglasavas Tadicu. Bio si najgori predsenik zadnjih 30 god. Bukvalno sve si unistio u ovoj drzavi. Bio si jedini predsednik koji se izvinjavao za zrtve svog naroda, tako da o kontradiktornosti ti najmanje imas pravo da pricas.

  35. Gospodin predsednik zato su mu i oteli vlast hulje i uličari.
    Obeležavan je egzodus Srba :Vučić ,Šešelj i Toma sa svojim hrabrim četama su ih štitili u povlačenju ,krvavo se borili da obezbede koridor za prolaz konvoja napaćenog i izdanog naroda sa linije Karlobag-Virovitica-Vukovar.

  36. Predsednik Tadić koji je 2008 pobegao u Rumuniju na dan kad je Kosovo proglasilo nezavisnost se oglašava….bogami još nije ušao u borbu sa samim sobom i sopstvenom političkom prošlošću

  37. zalosno je bilo ko da se izvinjava u ime srpskog naroda niko nema pravo na nasoj muci da se izvinjava bilo kome .Samo se pitam ko ce nama srpskom izbjeglicama izvinuti.Zato upamet vise dodjite srbi tesko nama gdje god da smo kad nismo na svom pragu.

  38. Da li to govori onaj koji je na kolenima preklečao predsednički mandat odajući počast hrvatskim žrtvama,dok za pobijene i preklane Srbe nije imao vremena i sluha!

  39. Tadiću a zašto su proterivani Hrvati iz Vojvodine , oni nisu digli pušku na državu u kojoj žive kao tvoji sunarodnjaci Srbi u Hrvatskoj , nije Vojvodina oduvijek u Srbiji pa su i Hrvati trebali imati nekakva prava .

  40. Читам све ове критике упућене Вучићу…
    Неки од вас су љубоморни, а неки плаћени…

  41. Upravo su Tadic o.drugosrbijanci dali za pravo da se ovako ponasaju jer su sa njima gurali teoriju o samoproterivanju,Slobi Hitleru i Srbima.nacistima.To je u ozbiljnim zemljama izdaja.

  42. Tadicu pravis gresku. Pokusavas da se predstavis kao nacionslista, rodoljub, da bi privukao neke glasace. A sto ti to treba. Ti bi voleo da sa tim glasacima sedis u drustvu, da ti se cerka uda za nekog od njih. Umesto da stanes na celo srednje klase, obrazovanih ljudi koji zive kao slepci, da se njima obratis i osmislis nesto sto ce njima zivot olaksati, ti se dodvoravas, znas kome. Bolje se okani politike, nemas viziju.

  43. Medjutim kada god se pomene Vucic, zabortavlja se i zabranjuje po medijima pomenuti njegov govor u Glini i njegovu radikalsku ratnohusacku manru Karlovac-Karlobag-Virovitica- Ogulin !? Zasto se oko toga svi prave ludi ?

  44. Srbi su u 3-4 godine prije Oluje protjerali svo nesrpsko stanovništvo sa područja tzv RSK . Zašto šutite o tome ?

  45. Е мој Тадићу само се ти нејављај.Извињавао си се ни сам више не знаш коме ниси, Србију уништио максимално, народ српски унизио, Косово и Метохију поклонио.Сад ћути и не излази из рупе, а камоли да неком делиш лекције.Твоје је прошло, неповратило се,памти овај народ.

  46. Pa pomisli da si ti nešto pametniji. Šta je bilo sa Z4 šta je reka Milošević mili martiću, šta je BABIĆ u Hagu svjedočija itd.

  47. Ko je Tadic?Da li je to covek koji je ekonomski unistio Srbiju.Da li je to covek koji sa njegovom partijom od 2000 god.Srbiju doveo do kolpsa unistenja fabrika ekonomije.Totalnog unistenja.Bivsi bio bih pametniji cuti videli smo te na delu.Ljubomora je opasna bolest.

  48. Ti se javi. Svi ste vi isti,svi ste na svoj nacin ponizili ovu jadnu Srbiju,rasprodali sve sto je vredelo,tako da pasulj uvozimo iz Kirgistana

  49. Sram te bilo Tadiću! Srbija će te pamtiti upravo po tvom klečanju i izvinjavanju! Blam i sram od najnesposobnijeg „predsednika“ države u istoriji ove zemlje…

  50. Svima smeta Vucic. Svi bi hteli da budu bolji od njega. Ali niko nema sanse,on je bolji od sviju vas. Tadic a i vi bi zeleli da Srbija i Vucic propadnu samo da bi vi dosli na vlast! Zato se i ulizavate „strancima“ da uz njihovu pomoc dodjete do vlasti. Za vas je bitniji licni uspeh nego Srbija. Budite sigurni,za vas i slicni vama nema mesta u srpskoj Vladi.

  51. Mislim da gospodin Tadić malo iskomplesiran,jer ga država neće pamtiti po dobrom sem po onom što se izvinjavao hrvatima, koji to ne zaslužuju.

  52. Koliko je Vučić sujetan najbolje se vidi po tome što je Teslin muzej izmestio bogu iza nogu Dorćol umesto sa ga smesti na taroj železnićčkoj stanici kao najpristupačnijem mestu u gradu. Svoj će da sigurno da sagradi u pionirskom parku da privuče Hrvate. Jer Japance privući neće.f

  53. Tadicu dati poljoprivrednu penziju i poslati ga u neku planinu on nije za civilizaciju

  54. Ovoga niko ozbiljan, pametan i pošten ne shvata ozbiljno. Glupo je sad nešto argumentovano analizirati šta on tvrdi. On je sad potpuno alobodan da lupeta šta mu padne na pamet.

  55. Не треба Тадићу Вучић ни да се извињава, ни да клечи, ти си то урадио за век, векова.

  56. Stace mu sad politika kad vise nema sta da se proda sve je poklonio ili prodo pola pola .

  57. Izvinjavati se za nesto zarad licne promocije je sramno a moliti pa i klecati za mir svog naroda,to Ovaj nerazume

  58. Danas se zasniva na pisanju o stranjim placenicima odnosno domacim izdajicama a koga zanima sta je jedan takav poput Tadica rekao o bilo kome. Malo ste postali dosadni

  59. AV je za vreme pogroma Srba dobio stančugu u,u tom trenutku,najeelitnijem delu Beograda,plaćenu parama poreskih obveznika.Sredio enterijer i pravac more-Grčka.Mladjani AV tada nije ovoliko radio i voleo je more a ne ko danas.Toliko o srpstvu AA i njegovoj empatiji prema srpskim mučenicima iz oluje.

  60. Etničko čišćenje u Hrvatskoj je urađeno uz asistenciju iz Beograda.Da li zbog nesposobnosti ili zbog nekakvog drugog plana,oni znaju.Indikativno je da je Milan Martić odbio plan Z4,i onda nakon deset dana naredio evakuaciju.Da li neko veruje da je taj piun donosio samostalne odluke.Odbiti taj plan u potpuno podređenoj situaciji je sam po sebi samoubistvo,ali kad ste već to uradili onda se borite do kraja.Očigledno da su naređenja iz Beograda bila drugačija

  61. Da se prestane više pričati o ratu. Treba da počnemo da živimo normalno. Amerika je bacila kosku između nas. Ljudi mi smo jedan.narod jedna krv, zašto se stalno svađamo. Trebamo birati normalne ljude za vlast. Ovo su ološi vidite kako se između sebe prepucavaju za vlastite džepove, a narod neka odlazi i umire

  62. Да,да исти народ..Тај исти народ нас коље година,кад год има прилику кољу нас(буквално)..Не знам колико можете бити луди да све заборављате,Први Светски Рат(клали нас),Други Светски Рат(клали нас),90-е(клали нас)..Оћемо опет????

  63. I zato je predsednik dovukao silne autobuse na 45 stepeni da stoje i da cekaju njega,pri tome je 90% njih naterano da dodju jer ako odbiju sefovi kaznjavaju.

  64. Tadiću….. molim te da ne preskačeš terapiju i da nadješ neki ćošak i da se tamo stidiš !!!

  65. Prava istina da nikog nije bilo briga za Srbe u Krajini. Pred Beogradom su im postavili barikade da ne udju. Deo Srba je poslat na Kosovo deo u prihvatne centre. Svasta su ljudi preziveli i doziveli i kod nas

  66. Zanimljivo… U komentarima je Tadiću najveći greh što se izvinjavao za zločine. To puno govori o onima koji tako komentarišu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.