Tadić: SNS samo retorički podržava ideju EU, to je stanka radikalske politike 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da Srpska napredna stranka samo retorički podržava ideju Evropske unije, jer je to stanka „radikalske politike“.

„Na poslednjim izborima se i najveći deo opozicije distancirao od nedvosmislenog promovisanja ideje članstva u Evropskoj uniji, dajući prednost podilaženju opasnim sentimentima zarad političkih poena na izborima, u odnosu na budućnost Srbije i njenih gradjana, pri čemu neretko iskazujući i otvoreni evroskepticizam“, rekao je Tadić povodom Dana pobede nad nacizmom u Drugom svetskom ratu.

Prema njegovim rečima, poslednji rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazali su da je po prvi put u poslednjih četvrt veka veći broj građana protiv članstva Srbije u Evropskoj uniji, te da se tu vidi „pobeda radikala“.

Tadić je dodao da je vreme da se objedine sve proevropske snage u opozicionim strankama u Srbiji, umesto što se „istinski proevropski delovi tih stranaka sve više povlače pred nejasnim stavovima njihovih rukovodstava“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari