Tahiri: Srbija će priznati Kosovo na kraju dijaloga

Ostavite komentar


  1. Srbi sa Kosova "postuju" tu Tahirijevu "drzavu kosova" tacno onoliko koliko Tahiri i ostali Albanci sa Kosova "postuju““ drzavu Srbiju, ustav Srbije, teritorijalni integritet itd. Nejasno je zasto Tahirijeva smatra da bi Srbi sa Kosova trebali da postuju jednu velikoalbansku tvorevinu ili zasto bi se Srbi ponasali drugacije nego sto se Albanci ponasali decenijama unazad?

  2. Neko iz Beograda vodi "ubilacku politiku" protiv same Srbije i srba koji se nalaze van Srbije. Bice u Brisselu ponovo smejurije kada im dodju predstavnici "manjinske zajednice" srba iz sada samostalne drzave Kosova. Slicna smejurija je bila i sa Tadicevim "diplomatom" V.Jeremicem kada je u Hagu hteo da "ponisti" samostalnost "privremenih organa" u juznoj pokrajini Srbije. Ili pokusaj pisanja zalbe UN oko Trepce mladog ambasadora na Kosovu odn "direktora kancelarije" M.Djurica.
    Ako bi se napr. albanci Kosova "napravili ludi" i zaboravili sta su im sve uradili 1998/99 god Milosevicev SPS i Seseljevi radikali kao i ostale "patriotske" snage u "ratu za mir" trebala bi takva moderna i demokratska Srbija da prihvati da joj Albanac iz "juzne pokrajine" bude predsednik drzave ili premijer. Trecina ministarskih mesta vlade Srbije bi pripale "mrskim" Albancima sa Kosova -jer bi trecinu stanovnistva Srbije zajedno sa "juznom pokrajinom" cinili Albanci Kosova. Da li bi to politicari iz Beograda kao i ostrasceni nacionalisti odn "patrioti" sve to prihvatili. Sumnjam. Milosevic i Seselj su sve destruktivno probali i dobili smo na kraju samostalnu drzavu Kosovo.
    Kraj price sa Kosovom ali ne i veliko/srpsko ludilo koje i dalje traje.

  3. Ljuba Radojkovic@ Sta biste vi uradili da to "ne bude nikada" odn Srbija prizna da ne postoji vise "juzna pokrajina" iz tkz Kostunicinog ustava koji neki nazivaju
    "telefonskim imenikom" ili "spiskom zelja". Da li biste tenkovima krenuli na "juznu pokrajinu" i ponovo dozvolili "nicim izazvane" NATO udare. Procitajte jos jednom sta je Milosevic potpisao u Kumanovu, jula meseca 1999 god

  4. @Stari Beogradjanin/Dr Mans

    A zasto "Stari Beogradjanin" ima potrebu da izigrava veceg Albanca od Albanaca? Razumem da tipicni "stari albanski nacos" ima potrebu da brani" tekovine" svog nacionalizma na Kosovu i da kritikuje one koji se ne odusevljavaju proizvodom albanskog nacional-sovnizma tj. "drzavom kosova" ili da recituje izlizana opravdavanja Milosevicem ili da zamenjuje teze u vezi savetodavnog misljenja MSP-a ali da sve to radi i "Stari Beogradjanin"…

  5. Šta je ovo ili me redakcija banovala pa mi u poslednje vreme ne objavljuje komentare… Ako, ali i "Stari Beograđanin", alijas VB alias Vojvođanin, ustaljenog "Rukopisa" sličnu i Dr Mansu koji ponavljaju jedno te isto a vreme neumitno ide napred, i pozicija "Silnih" se menja pa Hilri u predizbornoj kampanji osim Madoninih oralnih usluga birače plaši velikosrpskim hegemonizmom i Srebrenicom koja je opet srpska. Apropo Srebrenice to je model da bez i kapi prolivene krvi zajedničkom listom i pomoću ZSO (Kosovska Republika Srpska) i nas preko 100.000 penzionera R. Kosovo sa sve kosovskim ličnim kartama i pravom glasa i sa onim koji su ostali na KiM (oko 300.000) pa i onim koji će od osiromašenih Albanaca "Kupovati" kuće, imanja pa i čitava sela (jer su svi "Borci" i Ratni Heroji pohrlili u gradove) i preko 200.000 kosovskih "Azilanata" odbeglih u poslednje dve-tri godine, omogućiće da KiM opet bude srpsko. Sve fino, legalno, demokratski… E, onda se takvim "Kosovom" može razgovarati jer samo tako R.Kosovo neće biti ni srpska nit albanska nit u NATO nit "Ruska Gubernija već samo i isključivo u EU jednu veliku državu bez granica.

  6. Nazalost, svako "nikada" dodje nekada.Setimo se Marticevog "nikada" nece ziveti u "ustaskoj" Hrvatskoj, Karadjicevog "nikada" Milosevicevog "nikada" i jos mnogo "nikada".Sta vredi Kosovo u Ustavu i u srcu kad u njega ne mozes ni sa Ustavom ni sa srcem vec ti treba pasos.Ko misli drugacije, neka hvata pusku.Ja necu, jer ne mozes naterati tri milona ljudi da vole Srbiju i Srbe, pogotovu, ako ih mi toliko mrzimo.Sto bi rekao,dobri, Basara, mislite malo o tome.

Ostavite komentar


Politika

Miljuš: Vučić morao i juče da bude glavna vest 10

Miljuš: Vučić morao i juče da bude glavna vest

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) i narodni poslanik Branko Miljuš ukazao je danas u saopštenju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije dozvolio da izbor novog premijera i vlade bude "glavna vest ni jedan jedini dan", već je odmah po polaganju njihove zakletve otišao da gostuje u Dnevniku RTS-a.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.