Tatjana Lazarević pitala Vučića, Petar Petković joj odgovorio 1foto FoNet Zoran Mrđa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da predsednik Aleksandar Vučić nije ni razgovarao ni pregovarao o ukidanju dinara, prenosi Kosovo online.

Petković je na platformi „X“ istakao da će se Vučić uvek boriti za interese srpskog naroda na Kosovu, reagujući tako na gostovanje urednice portala KoSSev Tatjane Lazarević na N1.

„Nikada predsednik Vučić nije ni razgovarao ni pregovarao o ukidanju dinara, kako to maliciozno tvrdi Tatjana Lazarević na omiljenoj tajkunskoj televiziji laži N1. To je brutalna laž! Jedini koji su trgovali nacionalnim interesima jesu Šolakovi opozicioni miljenici. Predsednik Vučić će se zauvek boriti za interese srpskog naroda u pokrajini i nećemo odustati, koliko god to neki u Prištini ili Beogradu priželjkivali“, napisao je Petković.

 

Urednica portala Kossev Tatjana Lazarević kazala je za N1 da poslednja odluka vlasti u Prištini, ona o ukidanju dinara na Kosovu deo implementacije evropskog plana, i da je sve deo sporazuma iz Brisela.

Lazarević ukidanje dinara kao oblik plaćanja na Kosovu vidi kao političku i monetarnu meru Prištine.

Ona je podsetila da su kosovske vlasti postigle saglasnost o ovoj meri za međunarodnom zajednicom.

Ukazuje da su postojala saznanja da se u Briselu razgovaralo o ukidanju srpskih finansijskih institucija, i da je obaveza bila da Beograd do decembra radi na povlačenju dinara.

Naglašava da je to osnovno pitanje vlastima u Beogradu, da li su u Briselu razgovarali o potezima Prištine koji su usledili od početka ove godine. Konstatovala je da se uprkos svim prigovorima i jakim izjavama sa obe strane, sporazum iz Briselu poštuje i dosledno primenjuje na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari