Taubadel: Vučić daje povlastice Kinezima zbog geopolitičkih igara

Viola fon Kramon Taubadel, potpisnica pisma o kineskom „štetnom uticaju“ u Srbiji, za Danas

Ostavite komentar


  1. Haa, strašno, strašno… Bogu hvala pa postoji danas, ma neka ga finansiraju strane banke

    1. A ko si ti ?Botovska ništarijo.Ko te je birao da goviriš.Sve podvlačim što je gospođa rekla.

      1. Hahahah da bre kineske investicije stetne. treba da damo povlastice EU kako bi nas opet trovali osiromasenim uranijumom i otcepili jos neki deo Srbije. E moj „Srbine„

    2. Priča gluposti ,kinezi investiraju po celom zapadu.Volvo koje je ikona Švedske je kupljeno od Kineza da to nisu uradili Volvo nebi danas postojalo.

  2. A šta mislite o ovom predlogu:
    Da sve zemlje EU (ne računajući one koje to nisu učinile) povuku priznanje Kosova, priznaju teritorijalni integritet Srbije i po ubrzanoj proceduri započnu pregovore o pristupanju Srbije EU. Široko su vam otvorena vrata za sve investicije, bićemo vrlo srećni da udišemo čist vazduh i da ne igramo geopolitičke igre sa velikim silama. Ako to niste spremni onda lepo …….. svi zajedno.

    1. …ako to niste spremni mi ćemo, vama u inat da ulažemo u najprljavije tehnologije i sa zadovoljstvom ćemo da udišemo sve zagađeniji vazduh.

      1. Ne, mi cemo zarad „sargarepe“ koju nam vec tri decenije obecavaju i pred ocima masu SAD i EU, prestati da komuniciramo sa Kinom i Rusijom, kao i ostalim drzavama, koje nisu po volji ovih drzava. Lakse cemo da svarimo tu obecanu i virtuelnu sargarepu ako udisemo cist vazduh, zar ne? Mislim da „zeleni“ znaju sta rade. Bez Kine i Rusije mogli bi da rastrzu Srbiju kao hijene antilopu u savanama Afrike. Vec smo upoznali i na svojoj kozi iskusili principijelnost i SAD i EU.

        1. Ja jedva čekam EU i SAD investicije.
          I otvaranje poglavlja o ekologiji.
          A ovo je samo fr, fr.

  3. Frau von Taubafel se dakle mesa i nas vazdusni prostor i u nas politicki prostor. Ali srecom i mi konje za trku imamo: Imamo politicare i politicarke koji su joj ravni i po moralu i po intelektu. Vuciceva selekcija je bar zasad nepobediva.

    1. E moj Markic. Ti si jedan od onih koji veruje da kod nas narod bira. Sve od 2000te je postavljao neko drugi, pa kad ne valjaju oni ga skinu. Kad frau Merkel odluci da treba da se menja onda ce doci neko drugi. On je doveden da prizna Kosovo, verovatno je i to obecao. Pa ako ne ispuni ode i on.

    2. Srbija treba da razvije vojno izvoznu industriju i da ude u kooperaciju sa Kinezima svakako a kada gospoda iz EU daju precizniji i obećavajući datum za ulazak Srbije u EU e onda možemo da se dogovarali.

      1. A sta cemo mi to u EU? Da nece biti u Srbiji ko u Nemackoj kad udjemo u EU, ili ce nas narod moci mnogo lakse da pobegne iz Srbije ko sto to rade Hrvati i Bugari?

  4. Samo EU sme da igra geopolitičke igre i daje povlastice.
    „Breme belog čoveka“ nikad nije ovako jarko sijalo, čak ni kada su klali u ime Hrišćanstva po Africi, Aziji i J.Americi

  5. Šša god da Kinezi poseju po Srbiji, ni izbliza se ne može meriti po količini zagađenja sa onim što su saplemenici gđe Taubadel, što savremenici što preci, posejali po Srbiji.

  6. Neverovatan bezobrazluk i licemerstvo što pokazuje da radimo dobar posao koji je,naravno,u našem interesu.Tuđi interesi nas ne zanimaju.

    1. Kakve Korokondžule nas sve napadaju.
      EU i USA su oličenje i primer egoizma i licemerja. Ono što nijedna država ne sme da bude ali jeste jer ih ucenjujete.
      Sram da vas bude.

  7. Ovo je isto kao da Marijan Rističević priča o politici EU. Mnogo ova žena daje sebi na značaju, a značaj joj je koliki i Marijana Rističevića.

  8. И ено је, изасланица Европског парламента за Косово Виола фон Крамон-Таубадел – удата иначе у фину фамилију немачких племића из које је и Ханс-Јирген фон Крамон-Таубадел, добитник два Гвоздена крста и Немачког крста у злату 15. августа 1944 – баш сада подгрева ситуацију на југу Централне Србије

  9. Pa nije valjda SNS došao na vlast voljom srpskih birača? Stigle čestitke onomad i pre nego izbori završeni. Sad se i vi češite, evo mi već na mnogaja ljeta.

  10. Frontalni napad svežim vazduhom! Bravo! Da se rešimo ove kaljuge u koju smo zabasali…

  11. Nesto mi nije bas ocigledno da ste iskonski zabrinuti za dobrobit Srbije i njenih gradjana, i da je sav ovaj vas napor proistekao iskljucivo iz tih pobuda, g-djo Taubadel.

  12. na zapadu ima mnogo vise kineskih investicija nego u srbiji i ova bedevija nista ne rece o tome. smeta im sto srbija prihvata investicije.

  13. Инвестиције Кине у ЕУ су неколико пута веће него у Србију. Наравно, гледано у релативним бројевима.
    Паре сви волимо. Зашто би се онда разликовали од других?

  14. Какви коментари,све скот до бота.Дали је ово “ Данас“ или Дезинформер.Сви навијају за Кинезе,а они потроваше све по Бору и Смедереву,додуше трују и њихове.Само што је њих милијарда ипо,а нас шака јада.

  15. Šta serete budaletine izdajničke.
    Kinezi nam nisu bacali bombe i pobijali ljudi.
    Lopovi cutite.

      1. Hajde ti pametni Mile idi dole malo na jug Srbije pa Beri za sebe onaj osiromašeni uranijum poklon od naših prijatelja EU

        1. Pa bio sam 1999 ispod Raske na granici sa Kosovom sa cetom..veze iz Uzickog bataljona veze samo nisam video gde raste taj uranijum.

  16. Samota je što ovo pišete to se u Hrvatskoj nikad ne dešava, dušu za novac Užas i Sramota, a gospođa je klasičan najamnik i lobista u eu što je OK.

    1. Hrvati pod pritiskom Nemacke morali da poniste tender z aprodaju luke Rijeka jer su im Kinezi ponudili najvise 2.7mlrd eura. I sad Hrvati moraju da prodaju Luku po ko zna kolko nizoj ceni nekoj nemackoj kompaniji

  17. Pre neki dan je bio podatak da se i EU diže 27 novih termoelektrana. Da li si ih dozolila da se grade.

  18. Koliko je nemackih firmi otvoreno u Kini? Kolika su kineska ulaganja u Nemackoj? Zasto Nemacka ucestvuje i izgradni Severnog toka 2 uprkos neslaganju Amerike? Na sta je sve spremna Nemacka da zastiti interese i zaradu svojih firmi u Kini i Rusiji? Jako smo zabrinuti za Nemacku i neka Viola fon Kramon prvo resi sve u vezi sopstvene drzave pre nego sto krene da „brine“ u vezi Srbije.

    1. Pravi odgovor. Kritikuju nas za 1kg a za njihove tone i vagone ćute kao da mi ne znamo ništa. Ali ima kod nas još izdajnika koji to podržavaju.

  19. A kako to da ne postaviste pitanke gosp. Violi dali su razmišljali o ekologiji i zagađenju kada si bombardovali kod nas rafinerije i druge fanrike sa opasnim materiama i bacanje bombi sa osiromašenim uraniumom ja mislim daje to veća ekološka katastrofa, čije posledice ćemo decenijama osećati

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.