Teodorović: Ispunjavanje faraonskih želja umesto saobraćajnih analiza

Ostavite komentar


  1. Profesor Saobraćajnog fakulteta ne zna šta je pešačka ulica,a šta pešačka zona i onda Vesić da objasni??

  2. “Ne slaže sa sa idejom pešačke zone u centru Beograda.“ Izgleda da se akademik Dušan Teodorović ne bi složio ni sa jednom, pa ni najboljem idejom gradske vlasti. Razlozi koje je naveo su bledei i neuverljivi. On iznosi sumnju da bi gradonačelnik i zamenik gradonačelnika prihvatili i ideju da naprave piramidu veličine Keposove na Trgu republike kada bi to predložio Aleksandar Vučić. Možda je to i tačno. Ali je isto tako tačno da bi sam Dušan Teodorović isto tako bio protiv i najbolje urbanističke ideje koja dolazi sa druge strane.
    P.S. Nisu sve kritike akademika Teodorovića promašene kao ova kritika pešačke zone. Npr. izneo je vrlo uverljivu kritiku gradnje šest stadiona: zaista je tačno da bi nova zgrada Infektivne klinike bila kud i kamo potrebnija, a naravno i metro.

    1. KKPZ ne razume sta je akademik Todorovic hteo da kaze. Cela pouka se svodi na to, da se u Beogradu radi Ad Hok, bez ikakvog plana i dogovora,Videli smo „zlatoustog“gde, ne postavlja pitanje opravdanosti gradnje zicare vec „ekspertski savetuje“ da zicara ima tri sajle „radi sigurnosti“. Siguran znak da je to njegova ideja. Ne daj Boze da mu padne na pamet da pravi piramidu.Ove pihtije od izvrsilaca volje „zlatoustog“,morali bi da je naprave, To je poruka gospodina Todorovica.. Braniti ne odbranjivo je sizifovski posao.

  3. Hvala na strucnim komentarima Dekanu i prodekanu Saobracajnig fakulteta.
    Šta ima tu neki profesorcic i akademik da se javlja za rec i daje svoje misljenje.

  4. Prvo: pesacka zona je obicna poplocana ravan toliko jeftinog i neinteresantnog izgleda da je prosto ruzna. Drugo: bez metroa, zatvarati ceo taj kraj i izolovati ga od saobracaja je totalni idiotluk. To nema nigde, to nije normalno. Pa cime svi tI turisti da se dovezu i odvezu, kao svi ti ljudi koji zive tu? Trece: sta ce nam pesacka zona? Cemu ona doprinosi u Beogradu? Sta, nije dovoljna Knez Mihailova, Obilicev Venac….Kalemegdan….
    Ja sam proputovao skoro ceo svet, video skoro sve svetske metropole, i nigde nisam video ovakvo ruglo ogromnu povrsinu zvanu pesacka zona odsecena od svakog javnog prevoza. Beograd je jedan od retkih evropskih prestonica koje nemaju metro i jedina te velicine koja nema metro. Mnogi gradovi u Evropi su napravili metro jos krajem 19. ili pocetkom 20. veka, a Beograd u 21. veku trosi novac na stadione, fontane, bezvredne poplocane pesacke zone i suludu novogodisnju rasvetu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.