Teodorović: Neka Mali ostane ministar, ako Vučiću to ne smeta

Ostavite komentar


    1. Ako je “doktor-samozvalac” Siniša Mali uspeo uspešno da napravi plagijat od svog doktorata, zašto da ne bude i kopija ministra finansija, gospodine akademiče Teodoroviću? Kako je sposoban za sve, neka ostane ministar, a jedini uslov neka bude da za dve godine plagira uspešne ekonomije najrazvijenijih zemalja, kao što su: Luksemburg, Švajcarska ili Singapur. Kada mu to uspe neka bude i predsednik Srbije, prvi doktor bilo kakvog doktorata, pa makar i plagijat i to do životno.

    1. Problem je to sto je ovaj Univerzitet i vlast dno dna ali takodje je i problem to sto se to pretvorilo u stvar, koja ce ne znam sta da resi u nasoj zemlji ako se Malom oduzme „titula“, ne nece to da pokrene nikakve promene, jer je ovde vec 30 godina isto, pozicija i opozicija su u stvari slicne figure oduvek bili i bice..

  1. Ajmo sada svo akademsko djubre, a ima ga bogami dosta, u istu korpu.

    Kada ćemo to dočekati.

    Ako ostane nepročišćeno onda, bogami, TEŠKO VAMA.
    Neće vas oprati ni dunav + sava, zauvek.

  2. Pretpostavljam gospodine akademice Todorovicu da niste zaboravili davno procitanog Geteovog Fausta. Tamo ste mogli da zakljucite da Mefistofelu ne smeta ama bas nista. Hvala Danasu na razumevanju i odsustvu cenzure.

    1. Odsustvo cenzure? Aha, ali u snovima. Cak i da objave ovaj komentar, a nece, cenzurisu i te kako, narocito one komentare koji ne velicaju sve sto je sa zapada, a pogotovo one koji kritikuju osvedocene pro zapadne novinarske pulene.

  3. Pa, gospodine da li Vam, o ,,akademskoj i moralnoj cestitosti ,, govore sledeće činjenice: 5 godina se spinuje slucaj ,,sumnjivog,, doktorata, mediji i çarsija se takmice, akademska zajednica ucestvuju i polarizuje se, a u medjuvremenu na Sangajskoj listi BU pada sa 300. na 800. mesto zbog malog broja citata u svetskim naučnim časopisima. Zatim, puštate olako niz vodu najcitiranijeg naučnika matematičara profesora Radenovica, niste dozvolili da se slučaj doktorata ministra Malog reši institucionalno još na samom početku, pa ni sada posle 5 godina ne čekate da se procedura okonča ,već prejudicirate sudsku žalbu itd. Dokle !!??

  4. Moje mišljenje, kao osobe koja ima diplomu cenjenog fakulteta, je da je moguće da je ovo plagijat. Naravno da nije ceo rad, to niko ne radi. Ipak, želim da naglasim da nisam imao uvid u rad, već samo u one delove koji su se našli u medijima. Ipak, moje mišljenje je da je ovo postavljeno kao političko pitanje, ali ne od strane Vučića, već od strane onih koji su rad i doveli u sumnju. Da se razumemo, ne zameram što su stavilli rad pod sumnju, ali ajmo onda da rešimo pitanje plagijata, jer je ovo jedno sistemsko pitanje. Siguran sam, znajući iskustva mnogih kolega, da je ovo samo jedan u moru plagijata. Doktorskih možda nema mnogo, ali diplmskih radova ima bar 30%. Neki diplomski radovi su pisani tako što sam profesor zahteva da prevedete delove neke strane knjige, verovatno iz neke potrebe. I tu imate pristalica svih političkih opcija, mada bi po logici opozicije da su samo oni fakultetski obrazovani, to većinom bili njihovi ljudi. Ovo oko prevoda i plagiranja znaju svi koji su studirali državne fakultete. Ove privatne ni ne smatram fakultetima.

  5. U emisijama sve isti gosti,vrte se u krug.Izgleda da su ovi veliki postovaoci Josipa Broza,i on je samo priznavao sud partije,regularne sudove nikako.

  6. Po ovome sto nabrojaste za doktorate moze se reci da ste u pravu samo za prvo, a to je da su akademska stvar, a to znači prvenstveno stvar z n a nj a, sto i jeste znacenje reci ,,akademski,, Za ostalo ,svi znaju, da nije bas obavezno, ali je pozeljno.

  7. Previše toga ukazuje da je doktorat Siniše Malog plagijat. Već i samo odugovlačenje u procesu odlučivanja o tome je dovoljan pokazatelj, da iza dima ima i vatre. Nadam se da će se ova rašomonijada uskoro završiti . Ako se definitivno utvrdi da je plagijat, a narodu Srbije to ne bude smetalo, neka im ga, jer narod ima vlast kakvu zaslužuje… Svestan sam da će oni koji imaju zrno pameti i hrabrosti bolje parče neba naći negde drugo, a da će oni koji ostanu užvati u tamnom vilajetu, „čovek do čoveka, karakter do karaktera“ (Milovan Milivojević, 03.10.2019.g., ispred Suda u Ivanjici).

  8. Ima se mnogo šta zameriti kampanji za i protiv doktorata Malog. Naime njegova ispolitizovana istina mine ni bitna sa brojem doktorata koji su funkcionalni na privatnim fakultetima i koji dalje proizvode move diplomce i doktorante , jedino rešenje ma da je to Sizifov posao, sve diplome stečene posle 35 godine života ukinuti a pre toga privatnim fakultetima zabraniti rad.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.