Teodorović: Neka Mali ostane ministar, ako Vučiću to ne smeta 1Foto: FoNet/Alekdandar Levajković

Jadan je predsednik države, jadna je zemlja koja brani doktorate sudskim sporovima, ocenio je danas za N1 akademik Dušan Teodorović, sa čim se saglasila i profesorka Biljana Stojković sa Biološkog fakulteta u Beogradu, koja dodaje da joj je važno šta će reću Univerzitet u Beogradu 4. novembra.

Govoreći o daljim koracima i proceduri oko doktorata Siniše Malog, kao i o produženju roka za konačnu odluku o doktoratu, Teodorović navodi da se očigledno pazi da se ne napravi ni najmanja proceduralna greška, kako Siniša Mali ne bi pokrenuo postupke pred Upravnim sudom.

Doktorati su akademska stvar u čitavom svetu, stvar znanja, profesionalnog morala i čestitosti, ukazao je Teodorović. Aleksandar Vučić je ovo shvatio kao političko pitanje, ali ovo je akademsko pitanje. Neka Mali ostane ministar, ako Vučiću to ne smeta, dodao je Teodorović. Stojković je rekla da je njoj važno šta će Univerzitet reći 4. novembra, ili kada istekne rok.

Važno je da Univerzitet jasno stane na stranu onoga što je stvar akademske čestitosti. Moramo izaći iz zone komfora. Trebalo bi da prestane da nas nije briga i da jasno uradimo ono što treba, istakla je ona.

Mali ima pravo na žalbu, ali mislim da to ne treba da nas je briga. Da li će da ide na sud i na koji način će Univerzitet da rešava problem, to ne smatram važnim, rekla je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari