Tepić, Aleksić i Ćuta pozvali građane na veliki skup ispred RIK-a u 18 časova, da brane izbornu volju (VIDEO) 1Foto: Vojin Radovanović

Nosioci liste koalicije „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, kao i član te koalicije Aleksandar Jovanović Ćuta pozvali su građane putem video snimka da u 18 časova dođu na veliki protest ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK).

Tepić je naglasila da je sitacija jako ozbiljna, ali da su isto tako jako blizu cilja.

„Zato vas pozivamo da sutra u nedelju u 18 sati dođete ispred Republičke izborne komisije u Kralja Milana i da se zajedno izborimo da dođemo do tog cilja“, poručila je ona.

Jovanović Ćuta uputio je poziv građanima da odbrane izbornu volju.

„Sutra svi u 18 sati ovde ispred RIK-a da branimo ono što je naše, a to je izborna volja. I da više nikad ne dozvolimo da nam lopovi odlučuju o sudbini. Vidimo se sutra“, rekao je on.

Aleksić je naglasio da je došao trenutak da se brane izborni rezultati.

„Dok smo bili u kampanji, mnogi su me pitali da li smo spremni da na ulici branimo naše rezultate ako budemo bili pokradeni na izborima. Ja sam tada rekao da smo spremni, ali da očekujem da kada vas budemo pozvali, da dođete i da se zajedno borimo. I evo došao je taj trenutak i ja vas sada zovem sutra u 18 časova ovde ispred RIK-a“, naveo je on.

Podsećamo, večeras je održan šesti po redu protest ispred zgrade RIK-a, a studenti su dali rok predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću do sutra da poništi izbore ili će se održati veliki protest u 18 časoba, a potom od ponedeljka i blokade.

Kako su objavili, u ponedeljak, 25. decembra u 11 časova okupljanje građana biće ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, odakle će se dalje ići na dve lokacije koje će potom biti blokirane.

Opoziciona liderka Marinika Tepić od ponedeljka štrajkuje glađu, a od večeras je ukupno sedmoro političara u štrajku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari