Tepić: Bićemo jedini relevantni da 3. juna kažemo da su i ovi izbori pokradeni 1Foto FoNet: Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da će opozicione stranke koje ne izlazi na predstojeće izbore biti jedine koje će sa „potpunom relevantnošću i autoritetom moći 3. juna da kažu da su i ovi izbori ponovo pokradeni“.

„Mi koji na lažne izbore ne pristajemo i zato na njima i ne učestujemo – ostajemo jedina brana, jedina ‘noga u vratima’ koja će sa potpunom relevantnošću i autoritetom moći 3. juna da kaže da su i ovi izbori ponovo pokradeni“, rekla je Tepić u razgovoru sa građanima Vršca, a prenela SSP u saopštenju.

Prema njenim rečima, Stranka slobode i pravde, Srbija centar, Zajedno i Nova Demokratska stranka Srbije biće „jedina dosledna i principijelna grupacija stranaka u daljoj borbi za prave izborne uslove“.

Podsetila je da je opozicija 9. marta potpisala dokument sa inicijativom „ProGlas“, u kom su se obavezali da pod istim uslovima neće učestvovati na novim izborima.

„Uslovi se nisu promenili. Da li ima ijedna reč opozicije i izborima na RTS-u? Nema. Da li su fantomski birači obrisani iz biračkog spiska? Nisu. Da li zaposleni u javnom sektoru i dalje trpe svakodnevni pritisak da rade i glasaju za vladajuću stranku pod pretnjom ostanka bez posla? Da“, navela je Tepić.

Dodala je da zbog toga „nema promene u Srbiji bez promene izbornih uslova“, kao i da „navodna pobeda“ na Vračaru neće ništa doneti ni Beograđanima, a ni građanima u Vršcu.

„Navodna ‘pobeda’ na Vračaru doneće samo legitimitet Vučiću na ovim izborima i poništiti sve ono što smo mesecima dokazivali i na kraju i uspeli da dokažemo pred celim svetom, a to je izborna krađa“, kazala je Tepić i navela da će SSP i dalje zahtevati primenu svih preporuka ODIHR vezanih za izborne uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari