Tepić: Da pobedimo 17. decembra na izborima, otići će onda i Vučić sa vlasti 1foto FoNet Milica Vučković

Nosilac izborne liste „Srbija protiv nasilja“ na parlamentarnim izborima Marinika Tepić izjavila je danas da postoji i dodatni motiv za pobedu 17. decembra jer je predsednik države Aleksandar Vučić rekao da će podneti ostavku ako Srpska napredna stranka (SNS) izgubi.

„Pa dajte da podnese tu ostavku, dajte da ga nateramo da održi svoje obećanje kao i za ove izbore. Dajte da bude ono što treba da bude, da se skloni, da ostane upisan u istoriju, to je ono što želi, ali kao najgori predsednik koji je uništio sve“, rekla je Tepić, u obraćanju medijima, u Subotici, koja je nosilac ove liste sa Miroslavom Aleksićem.

Ona rekla i da u Subotici postoje dva SNS dodajući: „Znam šta je Savez vojvođanskih Mađara (SVM) bio nekada, a šta je danas“, prenela je Stranka slobode i pravde.

„Vi imate praktično dve SNS, izvornu i mlađeg brata – SVM. I mnogo vam je teže, naročito ako imate sentiment da volite svoje poreklo, svoju porodicu, svoje pretke, svoj jezik muziku i kulturu, a da vam neko to stavlja kao vid ucene, da ako ne glasate za tu etničku stranku vi niste dovoljno dobar Mađar, kao što ja nisam dovoljno dobra Rumunka za neke Bokane“, istakla je Tepić.

Tepić je rekla da vlast hiperprodukcijom nacionalnih tema, lažnih tema, stvaranjem izmišljenih protivnika zarobljava sav javni prostor.

„Mi treba zapravo da se bavimo temama koje su od životnog značaja za ljude. Da vas je prosto strah da priđete kasi i pitate se da li ćete imati dovoljno novca da platite ono što ste u korpu stavili, da ljudi pola dana provode u prodavnicama ne bi li tražili jeftinije artikle, ponovo kupuju na crtu kao 90-ih“, rekla je Tepić.

Ona je navela da je „pola njenog razreda je 90-ih pobeglo iz ove zemlje od istog zla, od ove iste crveno-crne koalicije, sada beži druga polovina, za svojom decom koja su u međuvremenu takođe otišla“.

„Ne samo zato što im je teško da prežive nego zato što više ne mogu da podnesu ovo, preko glave im je nenormlanosti, hoće da se zna red, da su zakoni jednaki za sve. I to nam je zadatak 17. decembra da normalnost pobedi nenormalnost i da mu ispunimo želju“, poručila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari