Tepić: Izbori sada nisu tema i oni su samo pokušaj skretanja pažnje, opozicija neće da bude deo toga 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Izbori sada nisu tema i oni su samo pokušaj skretanja pažnje, a opozicija neće da bude deo toga i smatra da prvo treba da se ispune zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“, kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„To što je Ana Brnabić nešto pretila ostavkom, kad je podnese onda ćemo da pričamo o tome, ako do toga uopšte dođe“, rekla je Tepić u emisiji Newsnight na N1.

Ona je ocenila da će sednica Skupštine Srbije da se nastavi u „potpuno varvarskom tonu“, i rekla da je ponašanje predstavnika vlasti „klasičan džiberizam“.

Pozvala je novinare da prate sednice parlamenta sa balkona, iz sale, jer se u prenosu RTS-a čuje „30 odsto“, odnosno samo ono što je izgovoreno u mikrofon.

„Rečnik je jeziv, ponašanje je grozno“, kazala je Tepić.

Upitana o novom obliku protesta „Srbija protiv nasilja“, koji su počeli nakon masovnih ubistava 3. i 4. maja, rekla je da će o tome biti reči u sredu na konferenciji za medije u skupštini, kao i do sada.

Rekla je da nenasilni protesti, koji su nekad imali i dozu humora i ironije, „‘izuvaju’ Vučića iz cipela“ i da vlast ne zna kako da se nosi sa njima.

Kazala je da glumce vređaju „najgori ‘megafoni’“ i perjanice vlasti, i da je na delu „rešešeljizacija“ njihovog vokabulara.

Prema njenim rečima, pokazalo se da predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka ne znaju kako da upravljaju krizom.

„Mislim da ih strašno iritira to što nije bilo nikakvih incidenata, nasilnih događaja u odnosu na same građane. Sve ono što smo do sad videli su bili neki pobočni događaji ili pojedinci za koje verujem da su poslati sa druge strane da isprovociraju“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari