Tepić: Najvažnije da današnji dan na severu Kosovu prođe mirno, izbori nelegitimni 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je najvažnije da današnji dan na Kosovu prođe bez incidenata, u miru, a ocenila je da je legitimitet izbora na severu Kosova problematičan.

Tepić je za TV Prva rekla da se izbori na severu Kosova mogu smatrati nelegitimnim, uprkos što postoje najave iz međunarodne zajednice da će ih priznati, iako su te izjave „kontradiktorne“.

„Ključno je kako će Srbi živeti od ponedeljka na severu Kosova, to je moralo da bude tema za Narodnu skupštinu. Vlast to izbegava, kao da želi da sakrije svoju savest kako je ispregovarala sa Prištinom“, rekla je Tepić.

Na pitanje o izborima za srpski parlament, ona je rekla da SSP uvek traži njihovo raspisivanje kako bi pobedila i sprovela svoju politiku jer je politika Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera loša.

„Ova vlast je udaljila Srbije od Evropske unije (EU), udavila je državu u korupciji“, rekla je Tepić, navodeći da bez slobodnih medija nije moguće da se građani slobodno izjasne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari