Tepić: Novim zakonom o unutrašnjim poslovima se prikriva duboka kriminalizacija policije 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Novim zakonom o unutrašnjim poslovima režim, ne samo da ulazi u poslednju fazu uništavanja srpske policije, već i u prikrivanja njene duboke kriminalizacije, koja traje još od Nebojše Stefanovića, Dijane Hrkalović, do Aleksandra Vulina i sada Bratislava Gašića, ocenila je za Nova S potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„Baš danas smo saznali za još jedan skandal. Nedavno uhapšenom načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću, čoveku Zvonka Veselinovića, otvoren je telefon tokom istrage i pronađeni su veoma interesantni podaci, a Malešić sada preti da će javno razotkriti druge saradnike i kontakte ukoliko ne bude pušten i ceo slučaj zataškan“, rekla je Tepić.

Ona je istakla da SSP insistira na povlačenju zakona, jer on ne sme ni ući u skupštinsku proceduru kada će biti jasno da će biti usvojen, saopšteno je iz SPP.

Ovako opasan zakon za političke protivnike režima, za nepodobne, ali i novinare naročito, postaje alat za svaku vrstu zloupotreba, praćenja i proganjanja ljudi, upadanja u stan bez naloga tužioca ili sudije, podmetanja dokaza, kao i hvatanje mrežama kao da su životinje, ocenila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari