Tepić: Dačić od Slobodana Tešića uzeo milion evra za povlačenje priznanja Kosova 1Marinika Tepić Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde optužila je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da je pribavljao novac od uglednih privrednika, ali i trgovaca oružjem za povlačenje priznanja Kosova, kao i da je samo od Slobodana Tešića za te namene uzeo više od milion evra u kešu.

Ona je upitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je „njegov Ivica Dačić zloupotrebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za otpriznavanje Kosova“, ali je navela i da je Vučić sa svim tim bio dobro upoznat.

„Pitam i da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac za otpriznavanje Kosova tome prisustvovao i šef kabineta Ivice Dačića, Nikola Nedeljković. Apelujem na tužilaštvo i policiju da utvrdi imovinsko stanje šefa Dačićevog kabineta direktno i sa povezanim licima. Kada to budemo znali znaćemo i deo odgovora na va pitanja. Aleksandar Vučić svakako je upoznat sa svim ovim i očekujem da ne ignoriše pitanja, već da brzinoim munje sipa odgovore. Biće to od značaja za domaću i međunarodnu javnost“, rekla je Tepićeva.

Ona je pozvala šefa diplomatije Dačića da pre nego što bilo šta od ovoga demantuje da dobro promisli , da se ne bi ponovila situacija od pre izvesnog vremena. Tada je, kako je rekla potpredsednica SSP, kada je Dačić pokušao da demantuje informaciju kojom je od SAD upozoren, reagovala i sama ambasada i demantovala njega i potvrdila ono što je ona iznela na konferenciji zta novinare.

Marinika Tepić optužila je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je on svojim nedelima opdgovoran za to što nema razvoja vojne industrije Srbije.

„Kada Nebojšin tata i tvoj Slobodan Tešić uzmu onoliko koliko im treba, a treba im mnogo onda naravno ne ostaje novca ni za plate, ni za razvoj vojne industrije Srbije i to je ujedno slika vojne industrije Srbije . I u pravu je Aleksandar Obradović kada kaže da je afera Krušik metafora za celo stanje u zemlji“, rekla je Tepićeva, a odgovarajući na pitanje Vučića kako će se sada nakon afere prodavati oružje ona je navela da će to ići vrlo lako , isto onako kako se prodavalo i pre pedeset godina, preko državnog preduzeća, tako što će profit ostajati državnom preduzeću i tako što će se se taj profit dalje ulagati u jačanje vojne industrije i Vojske Srbije.

Tepićeva je poručila Vučiću da ne razgovara sa upravom Krušika , kako je najavio , već sa zaposlenima i da njima objasni da se po njegovom nalogu čerupa njihovo preduzeće .

„Naravno znam da to nećeš uraditi i da ćeš u svom maniru optužiti Đilasa, Marinku , Vuka i novinare za sva svoja nedela, ali to ti neće proći i treba da bude svima jasno da si ti kriv i niko drugi“, rekla je Tepićeva i upitala predsednika Srbije zašto pravi veštrački otklon od svog trgovca oružjem Slobodana Tešića i to ironijom sudbine preko političkog direktora ministastva spoljnih poslova Zorana Vujića, koji je inače obeležen u zapadnim medijima kao glavni krivac „za otpriznavanje Kosova od strane 17 država“.

Ona je navela i da kao iskreni patriota i odgovoran političar neće da govori o diplomatskim načinima kako je došlo do otpiznavanja Kosova, ali da ima obavezu da pitam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari