Toma Fila: Bez socijalista, Narodni pokret za državu je besmislen 1foto FoNet Aleksandar Barda

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Toma Fila izjavio je danas da bez socijalista neće biti takozvanog Narodnog pokreta za državu koji planira da formira Aleksandar Vučić.

Fila je agenciji Beta kazao da se ne sme dozvoliti da se SPS „utopi“ u Vučićev pokret.

„U ovom trenutku niko živ ne zna o kakvom se pokretu radi. Mi u SPS-u želimo da se naša stranka održi, da ne izgubi identitet, a ne da se utopi u taj pokret kao što smo svojevremeno imali loše iskustvo s Jugoslovenskom levicom (JUL)“, kazao je Fila.

Prvo moramo da vidimo i čujemo, dodao je on, o kakvom se pokretu radi, „pa ćemo onda odluku da donesemo na glavnom odboru stranke“.

„Neće biti odstupanja od očuvanja identiteta stranke, i ja ću biti protiv bilo kakvog utapanja u Vučićev pokret. Bez našeg učešća taj pokret je besmislen. Da bi Narodni pokret za državu imao smisla, trebalo bi da u njemu budu SNS, SPS i nezavisni intelektualci“, rekao je Fila.

I član Glavnog odbora SPS-a istoričar Predrag Marković izjavio je ranije da ta stranka ne bi smela da dozvoli da eventualnim pristupanjem u takozvani Narodni pokret za državu izgubi identitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari