Toma Filafoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije advokat Toma Fila je danas, na predizbornom skupu u Gradskoj opštini Zvezdara istakao značaj žena u društvu i da Socijalistička partija Srbije u svom programu to pitanje stavlja u vrh prioriteta.

„Za nas socijaliste pitanje ravnopravnosti se nikada nije postavljalo, ono se za nas oduvek podrazumeva. Mi insistiramo da žene u našem društvu dobiju mnogo veću odgovornost jer su one organizovanije, doslednije, i odgovornije u poslovima koje obavljaju, a istovremeno daleko emotivnije i posvećenije u podizanju porodice“, naglasio je Fila, saopštila je SPS.

Fila je posebno istakao da će „kao gradonačelnik Beograda podržati veću zastupljenost žena“ na mestima odlučivanja.

„Socijalistička partija Srbije je među prvima podržala izmene zakona o obaveznoj zastupljenosti žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, time se naročito ponosimo, i nastavićemo da afirmišemo poboljšanje položaja žena u svim sferama društva“, zaključio je Fila.

Na predizbornom skupu SPS na Zvezdari, građanima su se obratili i lider stranke Ivica Dačić i predsednik Gradske organizacije SPS Beograd Nikola Nikodijević, saopštila je ta stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari