Toma Fila: Vlast u Beogradu će biti formirana uz pomoć odbornika sa liste Mi-glas iz naroda 1foto FoNet Aleksandar Barda

Kandidat za gradonačelnika Beograda Toma Fila (SPS) izjavio je danas da ponavljanja izbora neće biti i da će vlast u Beogradu biti formirana uz pomoć odbornika s liste Mi-glas iz naroda.

Fila je agenciji Beta kazao da Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) nedostaju samo dva glasa za formiranje gradske vlasti u Beogradu i da će im se pridružiti pojedini odbornici iz udruženja Mi-glas iz naroda koje predvode Branimir Nestorović i Aleksandar Jerković.

„Siguran sam da će pojedini odbornici sa liste ‘Mi-glas iz naroda’ podržati formiranje gradske vlasti. Bila bi velika šteta ako vlast ne bi bila formirana, jer bi izgubili šest meseci na realizaciji projekta ‘Ekspo 2027’. Očekujem da će Nestorović i neki drugi odbornici promeniti mišljenje po pitanju ulaska u koaliciju sa SNS i SPS“, rekao je Fila.

Povodom javnog poziva potpredsednika SNS i kandidata za gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na razgovore o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine, Mi–glas iz naroda je saopštio da ne podržava koaliciju ni sa SNS-SPS, ni sa potencijalnom koalicijom Srbija protiv nasilja i NADA.

Oni su odgovorili i na poziv Aleksandra Jerkovića, novoizabranog odbornika i nosica liste Mi-glas iz naroda na beogradskim izborima, koji ih je, u svojstvu predsednika pokreta „Nema nazad, iza je Srbija“ javno pozvao na sastanak na kome bi kao koalicioni partneri „razmenili stavove, ne samo po pitanju odluka koje se tiču beogradskih izbora, već i o aktuelnim dešavanjima na Kosmetu, kao i o nastavku saradnje“.

„Mi–glas iz naroda nije bio ni sa kim u koaliciji, ni za republičke, ni za gradske izbore, nismo na to ni imali pravo kao udruženje građana. Stoga mi i nemamo koalicione partnere sa kojima treba da se dogovaramo o bilo čemu. Svi naši kandidati i za Narodnu skupštinu Srbije i za Skupštinu grada Beograda bili su isključivo kandidati liste Mi–glas iz naroda“, naveli su.

Na izborima za Skupštinu Beograda lista „Beograd ne sme da stane“ osvojila je 49 mandata, SPS-JS-ZS šest, „Srbija protiv nasilja“ 42 mandata, „NADA za Beograd“ sedam i „Mi–glas iz naroda“ šest mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari