Tončev: Nedopustive izjave ambasadora Ukrajine

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova

Ostavite komentar


  1. Rusofilski MSP bi mogao da prokomentarise i ponasanje ruskog ambasadora Cepurina, ali posto koalicija crno-crvenih vise naginje Rusiji, Cepurin se ponasa kao da je Srbija ruska gubernija i nikom nista jer narod cuti kao sto je cutao i devedesetih. Zalosno.

  2. Potpuno se slažem! Ne znam zašto osoblje naše embahade u Ukrajini već nije povučeno u Srbiju. ““““radi konsultacija““““?

  3. Ovaj drzavni sekretar??? Dacicu preterao si sa bracom Toncev. Mora da si im mnogo duzan

  4. Nije samo Ambasador Ukrajine takav nego su i oni koji iz raznoraznih razloga dolaze u našu zemlju očigledno sa određenim predispozicijama ponašaju slično ćak i gore. Nedavno (o tome sam pisao ali mi komentar niste objavili) u jednom elitnom beogradskom hotelu preko pute Arene su gosti iz Ukrajine naređivali recepcioneru koji izvrsno govori ruski da govori ukrajinski (razlika između ruskog i ukrajinskog je otprilike kao srpskog i makedonskog jezika) i terali ga da peva ukrajinske pesme, čak su i počeli da lome invertar nazivajući nas Srbe ruskim trabantima.

  5. Mislite da se srpski dragovoljci u redovima moskovskog bašibozuka u Ukrajini ponašaju bolje od pijanih Ukrajinaca, Miodraže? Zar po zakonima Srbije onaj avetni Počuča ne bi već trebao da odleži?

  6. Ambasador je rekao istinu 100%
    A to je bilo i ““90
    sve republike i pokrajine bivše Yu su htele u EU samo rusofilski staljinisti iz Srbije su bili protiv, trčali su u Moskvu po "zadatke"….

  7. Upoređivanje Srbije koja evo već 18. god. ne ratuje i Ukrajine u kojoj se dragovoljno vratio Krim u svoju Maticu i što 8.000.000 (a bilo ih je 10.000.000 pre samo 10 god.) Rusa ne smatraju Ukrajinu svojom državom već se bore posle neofašističkog Majdana (većina Ukrajinaca i svi krimski tatari su bili pripadnici SS fašističkih falangi – ili jasnije, kao što je srpski strah od ustaša i pripadnika Handžar Divizije uzrokovao ratove u Hrvatskoj i BiH) pa su se i ukrajinski Rusi digli na ustanak. Majstor persiflaže je ovog puta malo preterao jer osporavati nekome pravo (ponavljam 8.000.000 Rusa) da govori svojim jezikom, ispoveda svoju religiju (dvanaest vekova ruske pravoslavne crkve kojoj su pripadali i Ukrainci, naspram ukrajinske pravoslavne crkve koja postoji tek 22 god.) i nazivati ih bašibozukom (Turski naziv za poturčene Albance i Srbe) je neumesno i maliciozno, jer po tebi i pijani Srbi trebali da divljaju po Jadranskom primorju i teraju Hrvatske i Crnogorske hotelijere da govore srpski i pevaju četničke pesme… Nego, ipak, zahvaljujem se tebi i redakciji što ste našli za shodno da komentarišete i objavite moj post, ovo mi dođe kao ono slovenačko u reklami za Marles: Podvučeno Žuto!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.