Trajković: Poseta Ane Brnabić severu Kosova je licemerna 1Foto: N1

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Kosova i Metohije Momčilo Trajković, izjavio je danas da je odluka tehničke premijerke i mandatarke Ane Brnabić da poseti sever Kosova licemerna i neiskrena.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da će Brnabić u ponedeljak 5. septembra boraviti u jednodnevnoj poseti Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću i Zvečanu.

Od kada je 2017. godine prvi put izabrana za premijerku Srbije, ovo će biti prva poseta Ane Branabić Kosovu.

Trajković je agenciji Beta kazao da je cilj posete Ane Brnabić da katastrofalno lošu politiku Beograda prema Kosovu predstavi kao pobedu.

„Vlast u Beogradu misli da je priznavanjem kosovskih dokumenata ostvarila nekakvu pobedu. Međutim, srpski narod na Kosovu i Metohiji je svestan da sve odluke Beograda vode ka konačnom priznanju nezavisnog Kosova. Dogovor koji je postignut oko ličnih dokumenata je još jedan u nizu kamena u temelj nezavisnog Kosova“, ocenio je Trajković.

Po njegovim rečima, Srbi koji žive južno od Ibra, u centralnom Kosovu i u Metohiji, ne pamte kada ih je poslednji put posetio neki visoki državni funkcioner iz Beograda.

„I predsednik i premijer Srbije zaboravili su da južno od Ibra živi 70.000 Srba. Svi Srbi na Kosovu i Metohiji uplašeni su za svoju budućnost zbog politike Beograda koji umesto da rešava, proizvodi krize. Vlast u Beogradu jednostavno simulira politiku borbe za Kosovo. Iza ’politike’ koju vodi vlast u Beogradu na čelu s Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić krije se izdaja srpskih nacionalnih interesa na Kosovu“, naglasio je Trajković.

Dodao je da bi građani Srbije trebalo da „razobliče politiku izdaje“ koju Beograd vodi prema Kosovu.

Trajković je poručio Ani Brnabić da se tokom posete severu Kosova sastane i sa Srbima koji nisu u Srpskoj listi.

„Ako hoće da čuje istinu o položaju Srba na Kosovu, premijerka bi morala da razgovara sa Srbima koji ne podržavaju Srpsku listu, a kojih je iz dana u dan sve više. To su Srbi koji se bore za opstanak Srbije na Kosovu i Metohiji“, kazao je Momčilo Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari