Trajković posle imenovanja za savetnicu kosovskog ministra: Gledaću Srbe kao celinu 1Rada Trajković Foto: N1 (Arhiva)

Rada Trajković, savetnica novoizabranog kosovskog ministra za povrtak i zajednice Nenada Rašića, izjavila je da će joj prioritet biti „da se Srbi s Kosova i Metohije gledaju kao celina“.

„Mislim da je suviše veliki akcenat dat na sever Kosova i nekako su Srbi po enklavama zapostavljeni. To je jedno, a drugo ohrabrićemo glas Srba koji je autentičan, koji je potisnut jednom mentalnom okupacijom koja je došla od Srpske liste i kriminogenih elemenata unutar te liste, mislim pre svega na njihovog potpredsednika“, rekla je Trajković za Radio KiM.

Ona ističe da dolazi vreme kada će Srbi početi ponovo da se slobodno izražavaju.

„Biće slobodno negodovanje, slobodno neslaganje i slobodno iznošenja stavova. Sloboda nam je sada ukinuta od institucija koje sada deluju“, rekla je Trajković ističući da je ta sloboda ograničena od Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Reagujući na najavu Srpske liste da će uputiti žalbu Ustavnom sudu zbog, kako je navela, protivzakonitog imenovanja Rašića, Trajković je kazala da je to imenovanje legalno i legitimno.

„Naš politički entitet je ušao u parlament, bez obzira što je preko nas ušao i napustio, odnosno priklonio se Srpskoj listi. Znači naš politički entitet je deo parlamenta“, rekla je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.