Trajković: Vučić ni reči o ubistvu Ivanovića 1

Član Predsedništva Srpskog nacionalnog foruma (SNF) Momčilo Trajković poručio je u Otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da nije ispunio „ama baš ništa“ od onoga što je, posle ubistva Olivera Ivanovića, obećao na sastanku sa delegacijom SNF.

Obećali ste da ćete „podići svaki kamen“ u istrazi ubistva Ivanovića, kako bi se našle ubice i nalogodavci, a ni posle 200 dana, Vi ni reči o tome, ukazuje Trajković. Kako prenosi Kossev, on podseća da su razgovarali i o predizbornom video spotu u kojem je Ivanović optužen za veleizdaju, čime mu je stavljena „meta na čelo“.

Ako niste u mogućnosti da pronađete Oliverovog ubicu, siguran sam da bi za jedan dan mogli da saopštite ko su kreatori i nalogodavci tog gnusnog video spota, navodi Trajković u pismu Vučiću. On dodaje da je na sastanku bilo reči i o strahu koji se u srpski narod uvukao posle Ivanovićevog ubistva i citira Vučićeve reči da „tog Radoičića, kojeg sad neki pominju, nikada u životu nije video i ne zna ni ko je to“.

Nije prošlo ni tri meseca od našeg razgovora, a taj čovek je imenovan za potpredsednika Srpske liste, napominje Trajković.

On prigovara Vučiću i što nije ispunio obećanje da će, zajedno sa Markom Đurićem, prisustvovati okruglim stolovima sa kosovskim Srbima. Kažete i da „svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno“, a mi koji ovde živimo i dalje tvrdimo da nije, ni za nas, ni za Srbiju, poručio je Trajković.

Na Kosovu je nas oko 120.000, sa hiljadama hektara zemlje i desetinama hiljada prognanih čija je imovina uzurpirana, naglasio je Trajković i konstatovao da država te potencijale ne koristi.

Trajković smatra da Vučić, svojom politikom i defetističkim izjavama, demorališe ionako uplašen i zabrinut srpski narod i tako otvara procese poslednjeg egzodusa kosovsko-metohijskih Srba, nesvestan da od Šumadije pravi Kosovo.

Trajković je, na kraju obraćanja predsedniku Srbije, izrazio nadu da mu, zbog ovog pisma, neće biti „nacrtana meta na čelu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari