Treba li očekivati da predsednik države zaista bude pozvan na detektor laži 1Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Ukoliko Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, bude otišao na poligraf to neće biti javno i sve što o tome budemo saznali saznaćemo od njega. On je i inače svaki dan na poligrafu na njemu omiljenim medijima, i ako medijski bude poželjno da to uradi to će se i desiti, kažu sagovornici Danasa odgovarajući na pitanje očekuju li da Vučić zaista ode na poligraf, možda čak i javno.

Dok Vučić čaka da bude pozvan na detektor laži kako bi dokazao da uhapšeni vođa klana Veljko Belivuk ne govori istinu da je vrh države s njim bio u kontaktu, a članovi SNS protiv Vučića podnose i prijave kako bi istina isplivala na površinu, postavlja se pitanje da li zaista treba očekivati da Vučić bude pozvan na detektor, pa čak i da pred građanima odgovara na pitanja, budući da se više puta ponudio da bude testiran, sugerišući, čini se, da je detektor nepobitan dokaz da je neko kriv ili nevin.

Profesorka prava u penziji Vesan Rakić Vodinelić za Danas kaže da to ipak ne treba očekivati.

– Ne, to do sad nije radio. Sve što potiče od njegovih saznanja ili obrade saznanja, do sad smo saznavali samo od njega – kaže Rakić Vodinelić.

Advokat Božo Prelević smatra da je naš predsednik svaki dan na poligrafu na njemu omiljenim medijima.

– Glasači o njemu znaju sve osim onoga sšo je bitno. Znaju da mu je teško, da neće odustati, da je bolji od svih prethodnih i svih budućih.mnogo se nervira ali obećava bićemo najbolji i u regionu najači. Mediji su postali naš istinomer ili poligraf ali i naš život u kome je osnovni zadatak medija da naprave budalama građane jer monopol medija je kratak povodac oko njihovog vrata. Ukoliko medijski bude poželjno da se predsednik pojavi pred omiljenim poligrafistom, to će se i desiti, ukoliko ne, vidimo se sledecom (ne)zgodom – navodi Prelević za Danas.

Prema njegovim rečima, poligraf je jednostavan.

– Pitanje da li je vaše ime Aleksandar-da. Jeste li predsednik Srbije -da. Boli li vas za nas- daaa.
Poligrafista egzaltirano skače od sreće i daje mu uz intoniranje himne zlatnu olimpisku medalju iz Tokia za preskok trećine rijaliti građana sa piruetom u obliku slova Skay na kraju. Penzioneri su u transu jer predsednik nije pao na led, još je u vazduhu. Svaki put kad on nepadne oni dobiju po 20 evra ukradenih od njihove dece. Živeo moral, živeo poligraf, živeo predsednik, a najvise živelo 20 evrica da kupe leba u nemaštini u vreme blagopoligrafisanja – opisuje Prelević.

A advokat i član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Gajić za naš list odgovara da Vučić iz svoje prodavnice laži može da iznese bilo šta.

– On iz svoje prodavnice laži može da iznese bilo šta, pa i taj poligraf u javnost. Veoma loše se brani, providno, sam sebe demantuje – zaključuje Gajić.

Profesor Univerziteta u Novom Sadu Bojan Pajtić smatra da Vučić nikada neće organizovati javni poligraf, jer to podrazumeva da bi javnost čula pitanja koja bi mu bila postavljena.

– Zanimljivo je da on ne poziva da se poligrafskom ispitivanju izlože Belivuk i Miljković, koji pominju da su bili u komunikaciji sa njim, što bi bilo jedino logično. Očigledno ima problem sa notornom činjenicom: nastanak Belivukovog klana je bio nezamisliv bez logističke podrške ljudi iz SNS – ukazuje Pajtić.

A lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kaže da da ništa ne može iznenaditi.

– Od političkog manipulatora, šefa jajinačkog mafijaškog klana, izdajnika i predsednika mafijaške organizacije SNS ja očekujem sve i ništa me ne može iznenaditi. Saterani u ćoše sopstvenim kriminalom i zločinima za koje ga optužuju njegovi saradnici učiniće sve da skine odgovornost sa sebe. Ali nikakvi poligrafi ne mogu sakriti istinu da je car go i da je kraj njegove vladavine blizu. Samo da ga Bog poživi zdravog da može da bude uhapšen, procesuiran, osuđen i da mu se oduzme imovina pokradena od naroda – zaključuje Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari