Treća optužnica za ratni zločin za manje od 24 sata, sada u vezi sa ubistvom 16 Albanaca kod Istoka 1Foto: Janson Morison/Free Images

Za manje od 24 sata, kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo je tri optužnice za navodne ratne zločine počinjenje u periodu 1998-99 godine na Kosovu.

Posle jučerašnje optužnice protiv dvojice Srba za navodno seksualno zlostavljanje tokom rata i današnje protiv pripadnika nekadašnje Državne bezbednosti, kosovski pravosudni organi podigli su danas optužnicu i protiv E.B, koji je, kako navode, uz srpsku policiju i vojne snage navodno učestvovao u ubistvu 16 Albanaca u maju 1999. godine kod Istoka, prenosi Kossev.

Tužilaštvo ne precizira njegovu nacionalnost, ali iznosi detalje o onome za šta ga kosovski pravosudni organi terete i to na osnovu, kako tvrde, „dovoljno relevantnih dokaza“ do kojih su došli istragama.

Dodaju da je predmet predat Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini.

Iako ne navode kada je E.B. uhapšen, poručuju da je njemu po odluci sudije za prethodni postupak određena mera pritvora, koja će biti na snazi do nove odluke suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari