Treća runda konsultacija u Predsedništvu: Koalicija Nada neće biti u vlasti, ali će biti državotvorna opozicija 1Foto: Lidija Valtner/Danas

Danas je treći dan konsultacija izbornih list akoje su ušle u Skupštinu Srbije sa predsednikom Srbije o konstituisanju parlamenta i formiranju vlade. Prvi su kod predsednika Aleksandra Vučića u 13 sati ušli predstavnici koalicije NADA Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović.

Koalicija Nada neće biti deo vlasti i kritikovaće sve što ne bude valjalo ali će biti državotovorna opozicija koja će podržati sve što je u nacinalnom interesu, rekao je posle konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem Vojislav Mihailović, predstavnik ove koalciije.

On je naveo da su glavne zamerke vlasti popustljiva politika prema Zapadu kojom se gaze nacinalni interesi.

Prema njegovim rečima, sankcije Rusiji ne mogu biti interes Srbije.

Lider Novog DSS, dela koalicije Nada, Miloš Jovanoviće je rekao da je razgvoro s predsednikom bio kurtoazan i relativno sadržajan.

Njemu smetga što Srbije nema jasan pravac razvoja i ciljeve.

– Razumem laviranje između istoka i zapada i kupovinu vremena ali to mora da ima jasan cilj. Kad vratite malo unazad deset godinan vlasrti SNS, šta su temeljno uradili za Srbiju. Osim infrastrukturnih projekata i relativne ekonomske stabinosti, nismo puno uradili na pravnoj državi, državnoj upravi, jasnoj spoljno-političkoj poziciji. Mislim da to može skupo da nas košta u budućnosti. Nadam se da će buduća vlast dati odgovore na strateška pitanja – navoe je on pred novinarima.

Prema njegovim rečima, ostaje pitanje EU koja je nekoliko puta rekla da je uslov za prijem priznanje nezavisnosti Kosova i sanckije Rusiji.

Na pitanje novinara da li je dobio odgovr od predsendika na postavljena pitanja kaže da ga odgovori ne zadivoljavaju u potpunosti.

– Aleksandar Vučić često govori da bi voleo da bude zapamćen u istoriji. Nijedan državnik nije ostao zapamćen po izgradnji autoputeva i kliničkih centara. To je dobro, ali nije to vizija. Vizija je ono što mi imamo, istok na zapadu i zapad na istoku. Srbija kao vojno neutralna država koja će biti svoja – zakčjučio je Jovanović.

Njega je iznenadila veliak zainteresovanost medija za konsultacije.

Nakon koalicje Nada u zgradu Predsedništvs ušli su predstavnici koalicije SPS-JS.

U 15 i 30 sati na konsultacije u predsedništvu pozvani su predstavnici izborne liste Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Treća runda konsultacija u Predsedništvu: Koalicija Nada neće biti u vlasti, ali će biti državotvorna opozicija 2
Foto: Lidija Valtner/Danas

Kako je najavila služba za saradnju s medijima predsednika Srbije, u 16 i 30 sati Vučić će se konsultovati sa predstavnicima izborne liste koalicije okupljene oko njegove Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari