Tri scenarija za izbore: Izlaznost od 60 odsto mogla bi da smanji ubedljivost SNS

Rezultati predizbornog istraživanja javnog mnjenja sprovedenog u martu kroz projekat „Šta Srbija misli“

Ostavite komentar


  1. Zao mi je ovih istrazivaca koji moraju da zarade neki dinar, pa misle da anketirani gradjani u Srbiji zaista navode ono sto ce uraditi na dan izbora. Kako vreme odmice, njihovo pojavljivanje sa ovim rezultatima gubi svaki smisao. Istrazivanja ovakvog tipa ima svrhe raditi samo u demokratskim drustvima gde biraci i gradjani nisu pod pritiskom. U Srbiji se svako pre nego sto podigne slusalicu telefona ili otvori vrata stana zapita ko li ga prisluskuje i gde li je ta BIA. Toliko o istrazivanjima, tako da je najbolje da sacekamo mi lepo sledecu nedelju.

  2. Ovo sve,ako bude ovako,biće onako. Neka se izadje glasa,pravo glasa imaju svi,pa neka najbolji pobedi.

  3. Analiza je odlična. Na žalost to je naša realnost. To je Srbija, Srbija u kalju do guše.

  4. Odbijam da verujem da je ovo istina. Ako jeste onda nam zaista nema spasa i nismo za bolje, sledi karta u jednom pravcu pa makar i u 50tim godinama.

  5. Zainteresovanost medija(svih) za zahtev za duelima na tv ravna nuli. Minutaza u proseku na svim tv oko 20 za opoziciju. Onaj 24 sata. Osim sto mediji sebe predstavljaju kao borce protiv vlasti(kao da su se oni kandidovali na izborima) nisu nista uradili posebno na promociji opozicionih kandidata. U takvom svetlu mogu da zakljucim da ce „Turci“ ovde biti jos mnogo godina

  6. E ne vidim svrhu mog odlaska na glasanje ako je ovo i priblizno tacno. Uzas.

  7. Istraživanja su nerelevantna.Istraživanja pod strahom od prismotre su samo deklarativno izjašnjavanje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.