Trifunović: Naprednjaci spotom poručuju biračima da ne idu od njih 1Foto: Screenshot YouTube/Srpska napredna stranka

Sagovornici Danasa različito komentarišu spot Srpske napredne stranke u kojem su ismejani opozicija i protesti.

Kokan Mladenović, reditelj

Kada parodija od vlasti pravi parodiju na pobunu, onda se shodno matematičkim pravilima parodija i parodija potiru i ostaje samo pobuna protiv vlasti.

Bojan Klačar, direktor CESID-a

Spot je nastao kao reakcija na proteste, što na određen način svedoči i da su sami protesti ozbiljni i izazovni za vlast. Namenjen je za najprivrženiji deo birača Srpske napredne stranke i tu će ispuniti cilj. Iz ugla neopredeljenih ovaj spot može izazvati i kontrareakciju jer je tajming loš i poruka izrazito negativna.

Branislav Trifunović, glumac i neformalni vođa protesta “1 od 5 miliona”

Naprednjaci se uvek u svojim spotovima obraćaju svojim biračima, a ovaj put im poručuju da ne idu od njih. Nisam siguran da će baš svi ostati, a sa druge strane ovakve neduhovite i isprazne gadosti mogu samo dovući još više ljudi na naše proteste i na tome im hvala.

Igor Avžner, stručnjak za komunikacije

Sadržinski, ovaj video klip je prazan i nemotivišući. Za ciljnu grupu pacova koja je počela da napušta brod, možda i funkcioniše još neko vreme. Za tvrde birače, apsolutno nije potreban, kao ni za one koji sigurno nisu njihovi birači. One koji se eventualno dvoume će sigurno oterati od sebe. Naprednjaci su izgubili momentum i pokazuju da više nisu ti koji diktiraju teme, već su prinuđeni da odgovaraju. U komunikacionom smislu, slabije i neinventivnije nego pre. U produkcionom smislu, odlično urađeno. Vidi se da je potrošeno mnogo novca. Da li su mogli da ga potroše pametnije, recimo na lečenje bolesne dece ili narodne kuhinje? Sigurno. Da li bi ih i to održalo na vlasti? Sigurno ne. Kad se pređe neka granica, nema nazad, a na ivici su. Samo napred.

Boban Stojanović, politički analitičar

Smatram da su spotom samo dodatno podstakli ljude koji protestuju da nastave. Što se samog spota tiče, on je krajnje besmislen i po svojoj sadržini.

Da podsetimo, povodom protesta oglasio se i Vladimir Đurić Đura, koji je demantovao da je on scenarista spota.

Predstavnik organizacije Transparentnost Srbija Zlatko Minić izjavio je danas da je evidentno da su televizije koje su emitovale spot Srpske napredne stranke o opoziciji i protestima u Srbiji prekršile Zakon o elektronskim medijima zbog čega bi trebalo da reaguje Regulatorno telo (REM).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari