U Aleksandrovcu sutra bez protesta, građani idu na beogradski protest 1Foto: Počeloje .rs

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Aleksandrovcu saopštili su na svom fejsbuk profilu da ove subote, 9. marta, neće biti protestne šetnje u tom gradu, a narednu su najavili za 16. mart. 

„Preskočićemo ovu subotu što se tiče protestne šetnje u našem gradu. Ove subote učestvovaćemo u protestnoj šetnji „Jedan od pet miliona“ u Beogradu i tako obeležiti 18 godina od devetomartovskih demonstracija. Naša druženja u Aleksandrovcu nastavljamo 16. marta“, navedeno je na fejsbuk profilu aleksandrovačkog protesta.

Protesti u Aleksandrovcu do sada su održani pet puta.

Građani koji se okupljaju na protestima u tom gradu traže ispitivanje porekla imovine javnih funkcionera i pojedinaca povezanih sa vlašću od 1990-te godine do danas, lustraciju onih koji su zloupotrebili javne funkcije, preispitivanje odluka i ugovora koji se odnose na Aleksandrovac, obaveštavanje javnosti o rezultatima te provere i kažnjavanje odgovornih.

Traže i da opština obezbedi veću finansijsku pomoć porodiljama i mladim bračnim parovima, poljoprivrednicima te da donese dugoročnu strategiju za ostanak, ali i povratak mladih i stručnih ljudi u taj grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari