Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović razgovarao je juče u Beogradu s vladikom raško-prizrenskim Artemijem o položaju Srpske pravoslavne crkve na Kosovu posle proglašenja nezavisnosti te pokrajine. Ministarstvo je saopštilo da je Artemije izložio Bogdanoviću probleme Crkve u svakodnevnom životu i ukazao na težak položaj sveštenstva i vernika.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović razgovarao je juče u Beogradu s vladikom raško-prizrenskim Artemijem o položaju Srpske pravoslavne crkve na Kosovu posle proglašenja nezavisnosti te pokrajine. Ministarstvo je saopštilo da je Artemije izložio Bogdanoviću probleme Crkve u svakodnevnom životu i ukazao na težak položaj sveštenstva i vernika. Vladika je zatražio pomoć Ministarstva za očuvanje srpske verske i kulturne baštine i na aktivnije učešće Ministarstva u projektima obnove crkava i manastira SPC-a na KIM.
Priština – Kosovski Srbin Žarko Orović pretučen je i opljačkan u centru Istoka gde želi da se vrati iz izbeglištva, rekla je juče za agenciju Beta supruga napadnutog Svetlana Orović. Napad je potvrdio i portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani koji je kazao da je nakon incidenta jedna osoba privedena, a da se za drugom traga. Svetlana Orović je kazala da je njenog supruga u utorak opljačkao i pretukao jedan Albanac, u centru Istoka, nakon razgovora u opštini gde su se informisali o uslovima za povratak. Prema njenim rečima, napadač im je uzeo 350 evra. Posle napada uspeli su da dođu do policije i prijave slučaj. Policajci su ih odveli u bolnicu gde su Oroviću konstatovane teže povrede lica i nagnječenje rebara. Svetlana Orović je dodala da su potom otišli u manastir u Pećkoj patrijaršiji gde se i sada nalaze jer nemaju novac za povratak u Podgoricu gde žive od kako su pobegli sa Kosova. Portparol Kosovske policijske službe potvrdio je da je policija privela taksistu u Istoku, a da traga za napadačem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari