U opštinama na severu Kosova biće raspoređeni srpski policajci južno od Ibra 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Zamenik direktora Kosovske policije Dejan Janković potvrdio je za Radio KiM da će u četiri srpske opštine na severu Kosova biti raspoređeni pripadnici policije iz srpske zajednice koji rade južno od Ibra.

Janković nije želeo da kaže više detalja o ovom raspoređivanju, dodavši „da to nije spektakularna vest“ i da će osim Srba u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova biti raspoređeni i pripadnici policije iz bošnjačke, albanske i ostalih zajednica, piše RTV KiM.

Ranije su i lider Građanske inicijative „Srpski opstanak“ Aleksandar Arsenijević i predsednik Srpskog nacionalnog pokreta Branimir Stojanović pisali su na društvenim mrežama da imaju informacije i tome da će na severu KiM biti premešteni policajaci srpske nacionalnosti s juga na sever Kosova, gde policajaca srpske nacionalnosti nema nakon kolektivnog izlaska Srba sa Severa Kosova iz kosovskih institucija, pa i iz Kosovske policije.

Nakon toga su na Sever raspoređeni pripadnici, pre svega, albanske zajednice zaposleni u Kosovskoj policiji, što je stvorilo različite probleme, pre svega zbog nepoznavanja sredine, odnosno, većinski srpskog, Severa Kosova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari