U petak novi protest „Užice protiv nasilja“ 1Foto: N. Kovačević

Sedmi protest „Užice protiv nasilja“ održaće se u petak, (23. jun) od 19 časova ispred Skupštine grada.

Organizatori skupa, užički odbori DS, SSP i Zeleno-levog fronta, u pozivu građanima navode da „vlast i dalje odbija da usvoji opravdane zahteve građana sa protesta Srbija protiv nasilja“.

Podseća se na to da građani zahtevaju oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, smenu članova Regulatorne agencije za elektronske medije (REM), ukidanje rijalitija i drugih programa koji promovišu nasilje.

Traži se i gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks, ostavke Bratislava Gašića, ministra policije, i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i smena rukovodstva RTS-a i objektivno izveštavanje o protestima.

„Umesto da normalizuje situaciju u društvu i usvoji zahteve, vlast se trudi da izazove i isprovocira dodatne sukobe hapšenjem aktivista, skidanjem nanogice kriminalcu Kuluviji, neposredno nakon hrabrog svedočenja pred sudom inspektora Mitića zbog afere Jovanjica, dokazujući da živimo u zemlji bez zakona u kojoj se prava, volja i zahtevi građana ne poštuju“.

„Zato dođite u što većem broju da pokažemo da politika nasilja neće proći i da se diktaturi bliži kraj“, navodi se u pozivu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari