Opozicija 12. oktobra o izbornim uslovima

Opozicija dogovara zahteve za vlast

Ostavite komentar


  1. Sećam se, medijski zakoni, nakaradna privatizacija, pisani su dok je Tadić vedrio i oblačio. Do tada smo imali prilično korektnu gradsku televiziju, uz sitnicu, ukinuta je poslepodnevna emisija uživo, u kojoj je opozicija imala mogućnost da komentariše rad gradske vlasti, jer je gledalac obrisao pod Tadićevim postavljenikom. Sećam se da su tokom kratkotrajne koalicije, DSa i DSSa, Tadić i Koštunica menjali zakon za izbor gradonačelnika i oduzeli nam pravo na neposredan izbor. Oni koje smo republici doveli na vlast 2000-te ukinuli su nam pravo na objektivno informisanje i pravo na direktan izbor predstavnika, a time su su samoubili. Koliko su loše upravljali državom pokazuje činjenica da sada traže mogućnost da budu vidljivi u medijima podjednako kao i predstavnici vlasti, da sada zahtevaju debatne emisije sa predstavnicima vlasti, da sada zahtevaju promenu izbornih zakona, da sada zahtevaju reviziju biračkog spiska…Zbog svega što ste morali da uradite, a niste, sada su na vlasti naprednjaci. Da ste svojevremeno na prava mesta imali prave ljude ne bi ste morali ništa da ukidate, menjate, krojite prema njima, pa bi vam sada bilo lakše. Kada pogledamo koliko je demokrata na lokalu, a i u republici sada promenilo dres postaje jasno zbog čega smo depresivni i zbog čega Savez za promene nema neophodn podršku bivših glasača DOSa. Bilo bi korektno da dobijemo pravo na neposredan izbor odbornika, predsenika opštine, gradonačelnika, poslanika i javnog tužioca, pa i načelnika policijske uprave, ali sam ubeđena da to ni jednom stranačkom vojniku ne odgovara, kao ni šefovia stranaka.

  2. Pobedice oni koji su ucinili nesto za ovu zemlju a ne oni koji su je godinama unistavali.

  3. Pa opozicionari se slažu samo u jednoj stvari a to je da se u ničemu ne slažu.

  4. Smotana opozicija, zahteve? Ozbiljno? (Da ne bude kao ono pored sumske kenjare kad medved pita zeca protestanta: mali, jel’ se linjas?…)

  5. Razlog loseg rezultata na izborima svih opozicionih stranaka nije sto izborni proces nije legitiman, vec sto je narodu dosta slusanja njihovih lazi. Znaci sajam automobila se seli iz Pozege u Beograd 🙂

  6. Dzabe opoziciji skupovi kada i oni sami dobro znaju da na bilo kakvim izborina nemaju nikakve sanse. Pobedice oni koji su ucinili dobro za ovu zemlju, a ne oni koji su je godinama unistavali.

    1. I naravno naprednjaci nikad ne spavaju. Citaju novine I portal koje njihovi posluznicki mozgovi ne razumeju. Ako ih narod vec toliko podrzava zasto im trebaju lazi preko medija, smrdljivi tabloidi, histericni predsednik, mracnjaci u dzipovima, batinasi. Da veruju u svoju popularnost, sve im to ne bi trebalo. A otice ce I oni, samo ovoga puta nece tako olako proci, kao 5. oktobra. Sljam neopevani, svi do jednoga.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.