U petak u Čačku prvi protest Budi jedan od pet miliona 1Jedan od protesta u Beogradu Foto: Aleksandra Popović

U Čačku će u petak, 18. januara biti održan prvi protest „Budi jedan od pet miliona“ a skup će kako je najavljeno na društvenim mrežama, početi u 18 časova ispred spomenika Stepi Stepanoviću u centru grada.

U pozivu na protest ne navodi se ko su organizatori skupa.

Protesti građana pod nazivom „Budi jedan od pet miliona“ održavaju se jednom sedmično u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Kraljevu, Požegi, Novom Sadu.

U Gornjem Milanovcu je u subotu, 12. januara održan prvi protest „Budi jedan od pet miliona“ kada se oko sto građana okupilo da sačeka aktiviste Lokalnog fronta iz Kraljeva koji peške idu na protest zakazan za 16. januar u Beogradu, povodom godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

U Gornjem Milanovcu je za 19. januar zakazan novi građanski protest.

Prvi protesti su organizovani krajem novembra u Beogradu, zbog napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu.

Tada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronađu nalogodavci napada.

Zahtevi su u međuvremenu prošireni, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

Na protestu u Beogradu 29. decembra zatražena je i ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari