U petak novi sastanak vlasti i opozicije

Ostavite komentar


    1. Hvala ti Ceco, za kakvo bi saznanje bio uskracen da nisu ove dve tvoje mudre misli i konstatacije?

  1. Ovo je samo farsa opozicije kojoj realno i nije do dogovora. Uslovi ne mogu biti postavljeni jer je to onda izborno siledzijstvo.

    1. Srami se mlada damo. Tvoji stavovi su toliko plitki da o njima ne vredi ni diskutovati. Zamisli da u tvojoj porodici tata ili mama zabrane tebi, braći i sestrama (ako ih imaš) da izlazite u večernjim satima, pritom vam ne daju nikakav džeparac, pa vas nazivaju ološem, lezilebovićima, plaćenicima koji radite protiv interesa porodice… zamisli neobrazovana mlada damo da ti roditelji ne dozvoljavaju da bilo šta kažeš u odbranu svojih stavova, da te tuku i omalovažavaju, lažu i obmanjuju…zamisli jadno dete. Ako se kao čovek pobuniš na sve to, po tebi bi to bilo siledžistvo. RAZMISLITE VI JADNI BOTOVI.

  2. Opozicija odlazi bez cilja. Da ga je imala iznosila bi program na svim onim setnjama koja su bila bez smisla.

  3. Šta je zaključak/rezultat prethodnog sastanka?
    Koliko ja vidim, baš ništa, a Đuka The Noćni Moler nije propustio priliku da posle sastanka još jednom ispljuje opoziciju.
    Ako će da bude sličan „rezultat“ i sledećeg petka, stvarno ne vidim svrhu tih sastanaka. Ili mi je nešto promaklo?

  4. Sadasnja vlast se ponasa odgovorno i zato zeli da uspostavi saradnju sa opozicijom.Bez obzira na dobru volju pripadnika sadasnje vlasti,cisto sumnjam da ce se naci resenje.

  5. Sadasnja vlast nije ni morala da prihvati ovaj sastanak…ni za sta nema potebe da se pravda ili pregovara sa opozicijom jer je upravo ta opozicija za vreme njihove vlasti donela vecinu ovih zakona vezanih za izbore…

  6. TS postaje vec pomalo smesna! Jasno je kako se finansira SNS, samo malo ko je podnosio prijave protiv ociglednih zloupotreba javnih resursa. Da su se prikljucili prijavi CRTA-e za zloupotrebe na izorima u Lucanima, ili da su podnosili prijave za zakup hiljada autobusa za mitinge SNS-a, sada bi i direktori JP drugacije reagovali. Ovako, svi su stekli utisak da je SNS nedodirljiv i moze da radi sta hoce, pa ce se izborna kampanja ponovo voditi zloupotrebom javnih resursa. Sto rekao Ivo Sanader, trecina javno, a dve trecine“ ispod stola „. Zato umesto besmislenih sastanaka javite EU da salje izaslanika, kako bi privoleo Vucica na prihvatanje zahteva tima Protesta! Bez toga, BOJKOT je neminovan!

  7. Pregovaraju tajno koliko treba da im diktator vučuć pokloni glasova kako bi prešli cenzus. Cenzus će naravno preći i onaj hoštapler Čeda za koga jedino žena glasa. Tu su još i Čanak i krimos Šešelj i eto nam novog- starog parlamenta punog parazita i mafijaša.
    BOJKOT i SAMOODBRANA !!!

  8. Prvi uslov za izbore je birački spisak.Po državnoj statistici Srbija ima manje od 7 000 000 stanovnika,dakle može da bude oko 5 500 000 građana sa biračkim pravom a ne 6 700 000 birača kao do sada.

    1. Biracki spisak je oduvek tako glomazan,zasto nemam pojma.Mislim da se sada nece menjati,jer to pre svega ne odgovara opoziciji u slucaju bojkota.Ovako ce moci bar da uporede izlaznost u odnosu na prethodne izbore,i vide posredno koliku podrsku imaju.

  9. Ne demokratija podrazumeva odlazak Vučića sa vlasti ili ti proterivanje.

  10. Neko ovde debelo laze!
    Insajdera je u svojim tekstovima objavljenim 31. jula a 6. avgusta ponoviop na svom sajt da je organizator, dakle prvenstveno Fond za otvoreno društvo koji uporno ponavlja da je po sredi dijalog vlasti i opozicije, naveo da su oni na taj sastanak pozvali Nebojšu Stefanovića, Vladimira Đukanovića, Vladimira Orlića i Vladanku Malović iz Srpske napredne stranke.
    U međuvremenu je Vladimir Đukanović za razliku od dr Nebojše Stefanovića negirao da se radi o bilo kakvim pregovorima. Dr Nebojša je pak ustvrdio da je upravo taj sastanak dokazao njihovu demokratičnost.
    Dakle, to, da li je po sredi dijalog vlasti i opozicije ili dijalog vladajućih stranaka i opozicionih stranaka i pokreta, nije nebitno a ako se prenebregava onda to jasno ukazuje da mnogi u ovoj priči, počev od organizatoa ne prave razliku između vlasti i stranaka koje imaju većinu u parlamentu. OPet, ima tu logike jer je u ovih 7 godina došlo do prilično patološke simbioze vladajuće stranke i državnih institucija pa tu više neke razlike ni nema, pritom kada se ima u vidu da je navrhvođa istovremeno oličenje te stranke ili bolje rečeno parastranke, onda njegova tvrdnja da ga mišljenje opozicije ne interesuje, oličava njegov stav: država (Sorabija) to sam ja.
    Onda, u takvoj državi, tačnije paradržavi, sasvim je normalno da bez ostatka poverujem rečima Stefanoviću (lažnom) dr Nebojši kad kaže da ga je navrhvođa (nazvao ga je predsednik) pozvao da formira grupu koja će ići na taj prvi sastanak.
    Dakle, opet pitam: ko tu laze?
    Sve će biti da mlađani Milan Antonijević debelo laže. Ali nije on kriv, mora, tako mu naredili, a momak sluša!
    E sada, baš bih voleo da praveći se naivan, kao da mu verujem da je on veselnik, Milan Antonijević, pouzvao tu veselu SNS bratiju, dr Nešu, Đuku Bizona, Orlića i tu neku Vladanku, zainteresujem za njegove razloge I argumentaciju zbog kojih je proceniop njihovu kompetentnost i kredibilnost za jedan takav sastanak u kome vlast i opozicija vode konstruktivan razgovor kako je izvalio. I zar to nije posao vlade, odnosno predsednice vlade? Voleo bih da čujem i kako obrazlaže naesaglasje sa izjavom ministra unutrašnjih dela a pogotovu sa izjavom gospođice/gospođe Ane Brnabić da ona ne bi volela da učestvuje na tim sesijama. Da li to znači da gospođice/gospođe Ane Brnabić ne radi svoj posao ili da taj posao radi neko drugi, na primer navrhvođa. Da, i šta misli mlađani Milan Antonijević ko je uistinu predsednik vlade u Sorabiji? Ma šta vlade, predsednik svega i svačega u patološkom sticaju narečenog usklika: Sorabija to sam ja, navrhvođa!
    I da, pito bih još nešto Milan Antonijević, zašto nije pozvao one koji na autentičan način artikulišu danas stavove mislećih građana – ljude iz samoodrbrane?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.