U Raški se uprkos velikim gužvama glasanje odvija nesmetano i brzo 1Foto: Print screen Kosovo online

Uprkos velikim gužvama, na samim biračkim mestima glasanje se odvija nesmetano i brzo, rekli su za Kosovo onlajn birači iz Severne Mitrovice na biralištu u Raški.

U hodnicima objekata u kojima su otvorena biračka mesta prisutno je dosta građana.

Građani koji čekaju da izvrše svoju građansku dužnost i izjasne se na parlamentarnim izborima, u školskom holu od pomoćnog osoblja dobijaju informacije o tačnom mestu gde mogu glasati kako bi se izbegla dodatna čekanja i gužve.

Biračka mesta na teritoriji opštine Raška i Tutin za glasače sa teritorije opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Srbica, Vučitrn i Leposavić otvorena su jutros na vreme, u 7 časova.

Iako je Oebs na Kosovu bio spreman da se angažuje na prikupljanju glasova srpskih birača, oni moraju da glasaju van Kosova jer je kosovski premijer Aljbin Kurti kao uslov da se glasanje održi i na Kosovu postavio potpisivanje „međudržavnog sporazuma“ sa Srbijom.

Poslednji parlamentarni izbori koje je Srbija organizovala u srpskim sredinama na Kosovu održani su 21. juna 2020. godine, u saradnji sa Misijom Oebs koji je dopremala i prikupljala glasačke listiće sa biračkih mesta.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari