"U Srbiji svi voze zapadne automobile, ali je ovde i dalje živ Staljin": Željko Mitrović reagovao na spot ambasadora Hila 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Vlasnik i urednik TV Pink Željko Mitrović na svom Tviter profilu reagovao je na spot ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila u kom se, uz premijerku Anu Brnabić i ambasadora u SAD Marka Đurića, citiraju i reči Pinkovog vlasnika koji govori da je Srbiji mesto na Zapadu, napisavši da se u Srbiji ljudi koriste proizvodima sa Zapada, ali da to nema veze jer je „ovde i dalje živ Staljin“.

„U Srbiji skoro svi voze zapadne automobile, piju Coca Colu, gledaju američke filmove, štede i troše evre, a ne rublje, slušaju muzičke hitove sa zapada i na kraju, SVE BOLJE ŽIVE ISKLJUČIVO ZBOG ZAPADNIH INVESTICIJA I SVE BOLJE SPOLJNO-TRGOVINSKE RAZMENE SA ZAPADOM, ali koga briga, kad je Staljin još uvek živ jedino u Srbiji, ali ja sam optimista da će Srbija uhvatiti mesto u poslednjem vagonu poslednje kompozicije, i da bude deo sveta koji joj prirodno pripada! Srbija je u Evropi, a ne u Aziji i na našu sreću to nikada niko neće promeniti!“, napisao je Mitrović na Tviteru, dvojezično, na srpskom i engleskom.

U spotu koji je Hil objavio na svom Tviter profilu pojavljuju se političari i javne ličnosti koje govore o poziciji Srbije na Zapadu i o srpsko-američkom partnerstvu.

„Budućnost Srbije je na Zapadu, slažem se“, napisao je Hil.

U spotu se pojavljuju kratke izjave premijerke Ane Brnabić, srpskog ambasadora u Vašingtonu Marka Đurića, ali i Željka Mitrovića, vlasnika TV Pink, kao i isečci programa ove televizije, u kojima analitičari ističu da je Srbija zapadna zemlja i da tamo pripada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari