U Vladi tri nova ministarstva, poseban resor o selu 1Skupština Srbije Foto: Bojan Cvejić

U Skupštinu Srbije stigao je Pedlog zakona o ministarstvima kojim je predviđeno da Vlada Srbije dobije još tri nova resora.

To su Ministartstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Pored novih, Vlada Srbije imaće i već poznata ministarstva: finansija, privrede, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, građevinarstva saobraćaja i ingrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine turizma i telekomunikacija.

Vladu će činiti i Ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Predlog zakona potpisalo je 167 narodnih poslanika, a za predlagača je određen šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić Za našu decu“ Aleksandar Martinović.

Skupština će o predlogu zakona raspravljajti po hitnom postupku u subotu 24. oktobra, kako bi nova Vlada mogla da bude izabrana, najavljeno je u sredu 28. oktobra 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.