U Zaječaru za 26. maj zakazan protest zbog "katastrofalnog stanja u državi" 1Foto: Glas Zaječara

Na društvenim mrežama se pojavio poziv za protest u Zaječaru, zbog, kako se u njemu navodi “katastrofalnog stanja u državi, Timočkoj krajini i naročito u Zaječaru”.

U pozivu nije navedeno ko stoji iza protesta, ali više istaknutih opozicionih aktivista u Zaječaru je podelilp ovaj poziv.

Na Fejsbuku se pozivaju građani da se pridružite „Protestnom skupu slobodnih građana“ u petak, 26. maja u 20 časova na Trgu Nikole Pašića i protestnoj šetnji do Gradske uprave.

Razlog protesta, kako se u pozivu ističe je “opšte katastrofalno stanja u državi, Timočkoj krajini i naročito Zaječaru.

U Zaječaru za 26. maj zakazan protest zbog "katastrofalnog stanja u državi" 2

“Podržavamo sve slobodne građane u Srbiji koji iskazuju bunt protiv nakaradnog sistema. Kako u državi, tako i u Zaječaru, urušen je celokupni sistem normalnog života građana, apsolutno svi njegovi segmenti – pravni sistem, socijalna pravda, ekologija, zdravstvo, poljoprivreda, prosveta, kultura, javno informisanje, omladinski sport… U Zaječaru je propadanje ekstremno zbog izuzetno nekvalitetne višedecenijske gradske vlasti”, stoji u pozivu.

Zahtevi su “hitno stavljanje van snage svih po grad štetnih odluka, o Vodovodu, Toplani, Pijaci, Javnom prevozu, prodaji gradske imovine, izgradnji kamenoloma u Malom Izvoru, prevođenju poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredno”.

Takođe, zahtevaju se momentalne ostavke svih gradskih funkcionera, kao i hitno raspisivanje vanrednih lokalnih izbora za Skupštinu Zaječara i Mesnih zajednica.

Prema rečima opozicionog odbornika, Uglješe Đuričkovića, vlast je toliko ogrezla u bahatost i pohlepu da odluke koje je  donela u Skupštini grada su toliko štetne, da ako se ne stave pod hitno van snage naneće nepopravljivu štetu Zaječarcima.

“Te odluke govore i o tome da ova, i do sada štetna vlast, je sada prešla svaku granicu i da je izgubila kompas. Jedini način da shvate da Zaječarci nisu anestezirani toliko da nemaju više jasno izraženu granicu trpljenja jeste da svi, u što većem broju izađemo u petak u 20 sati na protest koji će biti na Trgu Nikole Pašića i stavimo pred njih jasne zahteve, a to jesu njihove ostavke i stavljanje van snage štetnih odluka. Zato ću i ja izaći u petak na protest”, poručio je Đuričković za Danas.

Iz Narodne stranke u Zaječaru, kažu da će se odazvati pozivu, pošto su oni uvek bili uz građane.

“Narodna stranka je uvek podržavala i podržavaće svaki opravdani protest građana protiv nakaradne štetočinske SNS vlasti koja iz dana u dan potvrđuje da je najgora u istoriji našeg grada”, poručio je Goran Kalčević, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Zaječaru.

Podsećamo, društvena mreža Fejsbuk postala je ovih dana u Zaječaru mesto gde se građani i pristalice vladajućih partija “prepucavaju” oko stanja u zemlji, kao i protestima. U raspravu se, uključio i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i nazvao jednog Zaječarca „bitangom“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari