Boško Ničić u raspravi sa Zaječarcima na Fejsbuku: Kako se sve gradonačelnik obraća svojim sugrađanima? 1Foto: M.S. / Danas

Društvena mreža Fejsbuk postala je ovih dana u Zaječaru mesto gde se građani i pristalice vladajućih partija “prepucavaju” oko stanja u zemlji, kao i protestima. U raspravu se, međutim uključio i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i nazvao jednog Zaječarca „bitangom“.

On je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da “kada se boriš, kada ne daš da polusvet i nasilnici, na ulici, a ne na izborima, kao svuda u normalnom svetu, otimaju vlast, kinje, vređaju i maltretiraju građane… onda dobiješ ovakve objave bitangi koje pozivaju narod na nasilje”.

Naime, ovakav odgovor Ničića izazvao je Fejsbuk status jednog Zaječarca, koji je na svom profilu upitao “Zaječarci ima li vas još” i podsetio da se Timočka buna podigla u ovom kraju.

Ničić je, između ostalog, napisao kako “oni to zovu “buna” i prizivaju (slute) ponavljanje tragedije kao u Beogradu, Orašju ili Duboni – ne bi li iz tog haosa profitirali. Ova podla bitanga se poziva na naše pretke izbacujući sliku Ljube Didića i ne sluteći da time samo skrnavi njihov lik i delo”, napisao je Ničić.

Gradonačelnik Zaječara dodao je da “naravno, dok se neko zlo iz svega ovoga ne izrodi, iz postupaka i pisanija ovakvih “dilbera”, tužilaštvo i nadležni državni organi ćute. Dokle”.

Boško Ničić u raspravi sa Zaječarcima na Fejsbuku: Kako se sve gradonačelnik obraća svojim sugrađanima? 2
Foto: Screenshot FB

U objavi Zaječarca, na koju je Ničić reagovao, on je pozvao sugrađane da ne „dozvole da ih se stide i preci i potomci“.

“Vi koji ste ostali, da li vam je toliko udobno u …… Boška Ničića i njegovih …… Nelija Nikolića, Saše Ivkovića, dr Ristića i ostalih, pa mislite da tragedija iz Beograda neće, ne daj bože, da se desi i vama? Ne zaboravite da su naši preci digli Timočku bunu kad su im bila ugrožena tadašnja prava, nije ih bilo strah da izgube glavu, a ne …… posao gde te polupismeni maltretiraju. Preživećete. Preživeli ste i gore ali ne dozvolite da vas se stide i preci i potomci”, poručio je on.

Boško Ničić u raspravi sa Zaječarcima na Fejsbuku: Kako se sve gradonačelnik obraća svojim sugrađanima? 3
Foto: Screenshot FB

Podsećamo, ovo nije prvi put da se gradonačelnik Zaječara raspravlja sa građanima na društvenim mrežama. Pre par godina on se raspravljao sa lažnim profilom pod imenom Dart Vejder.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Zaječaru, Goran Kalčević, kaže za Danas, da nažalost, ovo nije prvi put da se prvi čovek Zaječara obraća građanima na prizeman, uličarski način.

“To više govori o njemu i potvrđuje da nije dostojan funkcije koju obavlja, kao i to da je glavni generator nasilja u Srbiji upravo SNS, gde je on član predsedništva, i poručujem mu da će uskoro da dobije adekvatan odgovor Zaječaraca”, poručio je Kalčević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari