Udruženje građana "Levica": Nismo sigurni da su namere Kene časne 1Foto. Zastava Levice

Udruženje građana „Levica“ reagovalo je danas nakon vesti da Radoslav Milojičić – Kena osniva tzv. „Srpsku levicu“, navodeći da je nisu sigurni koliko su njegove namere časne.

„Naš pokret ima moralnu i svaku drugu dužnost da reaguje. Levica je osnovana i započela je sa radom u novembru 2021. godine. Pokret okuplja sve one koji istinski žele da se bore za društvenu, ekološku i socijalnu pravdu. Prilaze nam mladi i nekompromitovani ljudi. Osnova našeg delovanja je borba za promenu ekonomskog sistema koji podstiče nepravdu i nejednakosti“, navode iz „Levice“.

Podsećaju da su najavili izlazak na beogradske izbore i dodaju da trenutno rade na uspostavi široke mreže kontrole u mestima gde većinsko stanovništvo dolazi iz neke od manjinskih zajednica.

„Time dajemo konkretan doprinos borbi protiv aktuelnog režima oličenog u Aleksandru Vučiću. Mi smo nedvosmisleno opozicija i kroz 12 programskih dokumenata predstavili smo konkretna rešenja za promenu sistema”, navode iz tog pokreta.

Sa druge strane, navode da nismo sigurni da su namere izvesnog Kene poštene.

„Radi se o karijeristi koji je uništio Smederevsku Palanku i čoveku koji je bio izraženo kritičan prema makar i minimalnom jedinstvu opozicije u prethodnim godinama. Da ne govorimo o tome kako su upravo on i njemu slični iz prethodne vlasti najodgovorniji za ovu noćnu moru koju danas proživljavamo“, navode u saopštenju.

Ocenjuju takođe da Keni nije stalo do boljitka običnog čoveka i uređene države, već isključivo do mogućnosti da se opet prikači na budžet i skupštinski restoran.

„Pozivamo sve građane da ne nasedaju na ovakve priče. 3. aprila izađite i glasajte protiv Vučića“, poručuju iz „Levice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari